BEN PRESTIGAO DIJARU: Napadač Zvezde postao najbolji strani strelac u istoriji srpskog fudbala

Z. ĆOROVIĆ

29. 11. 2021. u 22:31

PREŠIŠAO je i Lamina Dijaru, ljubimca Partizanovih navijača.

БЕН ПРЕСТИГАО ДИЈАРУ: Нападач Звезде постао најбољи страни стрелац у историји српског фудбала

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

El Fardu Ben, najbolji legionar u istoriji Crvene zvezde, postavio je rekord u našem kupskom fudbalu koji će sigurno još dugo biti neprikosnoven.

Sa dva pogotka na meču sa Spartakom u nedelju, Ben je postao najbolji strani strelac srpskog šampionata - stigao je do brojke od 57 golova i preskočio partizanovca Dijaru, koji je deset godina bio usamljen na vrhu liste sa 56 datih pogodaka.

Obojica su obeležili zlatne periode "večitih". Dok su crno-beli harali našim terenima, Senegalac je za pet sezona provedenih u Humskoj (2007-2012, sa pauzom od jedne godine kada je bio u Al Šababu) do "pedesetšestice" stigao na 112 mečeva. Uloge su se promenile, pa je Ben jedan od simbola ove jake Zvezde, a 57 "recki" upisao je na deset mečeva manje od Dijare - 102. Golgeter sa Komora je prvenac u crveno-belom dresu upisao 7. marta 2018. protiv Vojvodine (2:1).

Ben je mnogo radosti Zvezdinim navijačima doneo i golovima u Evropi. U legendu su ušla dva hica u Salcburgu za istorijski plasman u LŠ, tresao je mreže Milanu, Liberecu, a jedini het-trik smestio je gibraltarskoj Evropi. Ove sezone je matirao golmana Kluža, što mu je bio 14. pogodak na međunarodnoj sceni i sada ga samo jedan deli od toga da prestigne Darka Pančeva, ispred su ostali Nikola Žigić (17), Bora Kostić, Dušan Savić (20) i Zoran Filipović (28). 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

SVETSKI DAN DIVLJIH VRSTA: Očuvanje bioraznolikosti za budućnost