BITNO IZDRŽATI PRVI UDAR BRAGE: Predrag Jokanović o vrlinama i manama rivala Crvene zvezde

Novosti online

08. 12. 2021. u 11:00

BRAGA će sigurno svim silama od starta utakmice napasti Zvezdu i zato je najvažnije da se izdrži taj prvi nalet. Ovo je procena, pa i upozorenje našeg trenera Predraga Jokanovića (53), koji skoro trideset godina živi i radi u Portugaliji i odlično poznaje ekipu koja će sutra uveče (21.00) dočekati crveno-bele u poslednjem, mnogo važnom kolu Lige Evrope.

БИТНО ИЗДРЖАТИ ПРВИ УДАР БРАГЕ: Предраг Јокановић о врлинама и манама ривала Црвене звезде

foto: VN

- Odlično igra Braga u poslednje vreme, pogotovo na svom stadionu - ističe Jokanović u razgovoru za "Novosti". - Perjanice su Orta i Galeno, brzi i opasni igrači. Pustiš ih sekund, oni te kazne. Braga je na svom stadionu mogla protiv Midtjilanda da postigne deset komada. Promašen je i penal, pa je na kraju bilo 3:1.

FOTO: M. Vukadinović

Detalj sa meča Crvena zvezda - Braga


 

Zvezdina najveća šansa je to što Braga ima ranjivu zadnju liniju.

- Pozadi su malo "tanji" i sporiji. Katai, Ivanić i Ben bi mogli da ih dobro namuče ako budu pravili brze kontre. Ipak, očekujem težak meč za Zvezdu, jer je Braga u dobroj formi. 

NEMA BUKE NA "KAMENOLOMU"

NA Braginom stadionu, popularnom "Kamenolomu", neće biti paklene atmosfere, iako se radi o presudnom meču.

- Publika nije ništa specijalno. Navijači u Portugaliji mogu na stadion pod uslovom da urade brzi test protiv korone, koji se čeka po dva, tri sata, pa mnogi i odustanu od odlaska na utakmicu. Kapacitet Braginog stadiona je 30.000, očekuje se da će protiv Zvezde do pola biti ispunjen - kaže Jokanović.

SPEC. VN

ITALIJAN Marko Gvida sudiće meč između Brage i Crvene zvezde, a crveno-belima je delio pravdu i pre dve sezone na gostovanju Totenhemu (0:5).
https://video.novosti.rs/sport/video/2915-dan-kada-se-zvezda-popela-na-krov-sveta-pre-30-godina-crveno-beli-su-ostvarili-legendarni-uspeh#brid_cp_my-player

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima