DOSAD NEZABELEŽENO: Česi uhapsili predsednika Fudbalskog saveza Belorusije

Tanjug

01. 12. 2021. u 11:33

ČEŠKA policija privela je predsednika Fudbalskog saveza Belorusije Vladimira Bazanova i njegovu suprugu zbog sumnje da su prekršili mere protiv kovida 19, pošto nisu podneli zahtev da budu izuzeti od ograničenja putovanja.

ДОСАД НЕЗАБЕЛЕЖЕНО: Чеси ухапсили председника Фудбалског савеза Белорусије

Foto Dephositos

Prema češkom listu "Denik N", Bazanov je trebalo da prisustvuje kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo za žene između Češke i Belorusije, a utakmica je na kraju odložena zbog slučajeva kovida 19 koji su utvrđeni među članovima gostujućeg tima.

Češka policija je saopštila da ne može da potvrdi da su Bazanov i njegova supruga privedeni, ali je saopštila da su zadržana dva strana državljanina za koje se sumnja da su ušli u Češku i tamo boravili kršeći trenutne bezbednosne mere Ministarstva zdravlja, prenosi Rojters.

Portparol Češkog fudbalskog saveza potvrdio je da su se beloruski savez i najviše evropsko fudbalsko telo UEFA obratili za pomoć češkom savezu.

Portparolka češkog ministarstva spoljnih poslova Eva Davidova saopštila je da ministarstvo ne može da potvrdi da je Bazanov u zemlji, niti da li je podneo zahtev za češku vizu.

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVALJALA SIRA! Ćerka Luisa Enrikea prešla sa jednog na drugog reprezentativca Španije