SRBIN NIJE KRIV: Fudbalski agent oslobođen oprtužbi da je nameštao utakmice, sad traži milionsku odštetu

Novosti online

23. 11. 2021. u 18:12

SRPSKI fudbalski agent Dejan Veljković i bivši direktor Mehelena, Valter Mortelmans oslobođeni su optužbi da su učestvovali u nameštanju utakmica.

СРБИН НИЈЕ КРИВ: Фудбалски агент ослобођен опртужби да је намештао утакмице, сад тражи милионску одштету

foto: N. Paraušić

Afera "Čiste ruke" potresala je belgijski fudbal proteklih godina, a belgijska arbitraža suda (BAS) je uz njega kaznila još četiri funkcionera Mehelena - Olivijea Somersa, Stefana Vanroja, Tijerija Stimansa i Johana Timermansa.

Veljković i Mortelmans su se žalili preko advokada i sada tri godine kasnije su dobili slučaj.

- Povređena su prava odbrane u postupku. Sud je prihvatio nekoliko osnova za poništenje koje je iznelo šest tužilaca. Što se tiče agenata igrača, sud je zaključio da izrečene sankcije nisu ispunile uslov zakonitosti. Štaviše, osporena arbitražna odluka nije bila obrazložena za agenta jednog igrača i više bivših direktora. Sud je dalje utvrdio da je BAS, suprotno sopstvenim propisima, javno vodio disciplinski predmet bez saglasnosti stranaka, bez saglasnosti pojedinih tužilaca. Za sve tužioce, sud je odlučio da je konačna arbitražna odluka suprotna javnom poretku jer je u više navrata povređeno pravo odbrane. Nezavisnost i nepristrasnost BAS-a takođe su bili ugroženi nemilosrdnim pritiskom fudbalskog saveza. Nije bilo borbe jednakim oružjem. Odbrana nije imala dovoljno vremena i sredstava da pruži otpor. Prava odbrane su bila podređena potrebama fudbalskog sveta, a pravičnost procesa žrtvovana je poštenju fudbalskog takmičenja.

Belgijski fudbalski savez nije zadovoljan ovakvim ishodom slučaja i odlučio je da podnese žalbu.

Sa druge strane srpski agent da tuži FS Belgije i traži pozamašnu sumu novca, zbog narušavanja ugleda i sprečenosti da radi svoj posao u proteklom periodu.

Sve ovo je potvrdio i njegov advokat Kris Luik.

- Moj klijent već tri godine ne može da radi kao agent za nekretnine. Postojaće odgovarajući zahtev za odštetu i ići će u stotine hiljada, a možda čak i milione evra - rekao je Luik.

BONUS VIDEO: Dosad neviđene scene slavlja Orlova posle gola Mitrovića u Lisabonu

 

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna