ALBANSKI ŠUT U PRAZNO: FSS se ne obazire na provokacije lažne države Kosovo

N. ILjUKIĆ

17. 11. 2021. u 20:15

FUDBALSKI savez nepriznate države Kosovo prijavio je u UEFA fudbalere Srbije koji su u majicama sa natpisom "Veseli se srpski rode" i sa odštampanom mapom Srbije slavili veliku pobedu protiv Portugalije u Lisabonu i plasman na Mundijal u Kataru.

АЛБАНСКИ ШУТ У ПРАЗНО: ФСС се не обазире на провокације лажне државе Косово

Foto: FSS

Fudbalskoj administraciji lažne države se učinilo da je to nekakvo kršenje njihovih prava i čista srpska provokacija.

U trenucima kada se sastavljala prijava kod UEFA niko u Prištini nije ni pomislio da stavi prst na čelo i zapita se kaku su prvo MOK, pa FIFA, zatim i evropska kuća fudbala primili u svoje članstvo ovu međunarodno nepriznatu državu.

JEFTINA PROVOKACIJA

FS Srbije je potpuno ignorisao najnoviju, jeftinu provokaciju, koja je ovog puta došla iz Prištine, iako su neke prethodne dolazile iz Albanije ili Švajcarske. Na Terazijama 35 ne pridaju mnogo pažnje frustracijama iz fudbalskog saveza nepriznate države Kosovo, koje imaju direktne veze sa plasmanom Srbije na Mundijal u Kataru.

Na Terazijama 35 procenjuju da je, zapravo, ova prijava bila iznuđena potreba takozvanog FS Kosova da se "reternira" na prijavu FSS protiv FS Švajcarske od pre mesec dana. Podsetimo, u oktobru ove godine je Švajcarska u kavlifikacionom meču ugostila Severnu Irsku, a posle meča je nepozvani navijač na terenu došao do Đerdana Šaćirija i, dok je on dao izjavu za medije, ogrnuo ga jaknom sa amblemom terorističke organizacije "OVK".

Odgovor na tužbu FSS ni do danas nije stigao do Beograda, kao što do Prištine nikada neće stići ni odgovor na provokativnu prijavu zbog majica srpskih fudbalera. Pre svega, zato što delegat meča Portugalija - Srbija nije u tom detalju pronašao išta sporno.

PROVOKACIJA Dron sa zastavom "velike Albanije" u Beogradu/FOTO: N. Paraušić

Ali, istorija provokacija albanskih fudbalera i njihovih sunarodnika sa Kosova i Metohije seže još iz oktobra 2014. godine, kada je na stadionu Partizana tokom utakmice Srbija - Albanija, tri minuta iznad terena leteo dron sa zastavom takozvane velike Albanije, a posle incidenata na terenu, meč nije nastavljen i Srbija ga je izgubila službenim rezultatom.

Druga otvorena provokacija bio je protivpravni prijem takozvanog Kosova u MOK u decembru 2014, a u FIFA i UEFA u maju 2016. Zatim je usledio meč Srbije i Švajcarske na SP u Rusiji, u junu 2018. koji su "orlovi" izgubili sa 2:1, golovima Granita Džake i Đerdana Šaćirija, koji su "orlovima od dlanova" provocirali sve Srbe.

Šaćiri ogrnut jaknom se pojavio pre mesec dana, a peta tačka svih albanskih skandala su majice naših "orlova" iz Lisabona. I svih pet puta su u pitanju bile najprizemnije provokacije sa primitivnim motivima.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KO ĆE DA IGRA? Mančester junajted desetkovan pred polufinale FA Kupa