PRVI MITROV TRENER: Gde drugi nisu smeli nogom, on je išao glavom

J.ILIĆ

16. 11. 2021. u 10:12

SMEDEREVCI slave svog Aleksandra Velikog Mitrovića, koji je golom u poslednjem, 90. minutu utakmice s Portugalijom Srbiji doneo pobedu i direktan plasman na Mundijal!

ПРВИ МИТРОВ ТРЕНЕР: Где други нису смели ногом, он је ишао главом

Foto arhiva VN

Fudbalska euforija Mitrovićevim rodnim gradom vlada od nedelje uveče. Poslednji podvig heroja među "orlovima" raspametio je sve, pa tako i čoveka koji je Mitrovića učio prvim fintama kad je fudbalski prohodao na terenu kraj Dunava, ne sanjajući da će postati ponos nacije.

- Celu noć skoro nisam spavao od euforije i ponosa - kaže za "Novosti" trener Slavomir Đurić, poznatiji kao Đura Sečka, koji je 2003. među prvima otkrio da Mitrović krije "crnu guju" u nogama. - Eto, svi kažu da smo mali narod, a ipak smo veliki, kao i Aleksandar - veliki čovek i igrač. Dokazao je da ne odustaje, pa ni kad je kraj. Što se kaže, koliko brdo - toliki gas.

Đurić je ponosan na to što je bio jedna od karika u startu Mitrovićeve karijere. Prisećajući se Aleksandra kao desetogodišnjeg dečaka, iskusni trener priča da se i tada primećivalo ono što pokazuje i danas - da je rođeni borac, pa nije čudo što ga mnogi smatraju jednim od najboljih napadača u istoriji Srbije.

- I kao dete nikada nije odustajao. Iako je bio nizak rastom i mlađi od saigrača, bio je uporan, imao je sportsku drskost i bezobrazluk. I tada je igrao napadački. Nije se plašio da uleti u duel, šutne loptu, grize. Što se kaže, gde drugi nisu smeli nogom, on je išao glavom. Evo, kao i sada - seća se trener Đurić, ne zaboravljajući da pomene i kolege koji su radili sa Mitrovićem u Smederevu, Dragana Pavlovića i Dragana Mladenovića.

Mitrović je dve godine igrao za pionirsku ligu u dresu FK Smederevo. Tako su ga zapazili ljudi iz Partizana, i već sa 11 godina otišao je u Humsku 1.

- Nema šta, taj momak je rođen kao fudbaler - kaže Đurić koji je, kao i čitav rodni grad, ponosan na srpskog golgeterskog rekordera koga slavi nacija. 

STIHOVI ZA MITRA

NA društvenim mrežama prava je histerija zaljubljenika u fudbal posle Mitrovićevog gola. Neki Smederevci traže mural sa Mitrovićevim likom, a neki su čak spevali stihove u njegovu čast. Jedan od takvih je: "Smederevo grade od starina, kakvog si nam podario sina".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DULJAJ PREKINUO SPEKULACIJE! Otkrio da li je namerno dobio žuti karton pred večiti derbi