SAMO ČETVORICA USPELA PRE NJEGA: Stanković u odabranom trenerskom društvu!

Novosti online

13. 11. 2021. u 11:19 >> 11:46

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković je jedan od četvorice aktivnih trenera koji su uspeli da u 21. veku završe ligaški deo sezone bez poraza u 38 mečeva, a podatak je još impozantniji kad se uzme u obzir da su svi preostali na čelu engleskih Premijerligaša.

САМО ЧЕТВОРИЦА УСПЕЛА ПРЕ ЊЕГА: Станковић у одабраном тренерском друштву!

FOTO: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda se na svom zvaničnom sajtu pohvalila podatkom da je trener kluba Dejan Stanković jedan od četvorice aktivnih trenera  koji je sezonu završio bez poraza. 

Klub je osvojio 108 bodova, postignuto je 114 golova, a Zvezda je sezonu završila bez poraza, u kojoj je postala i šampion države. 

- Dva puta u istoriji dešavalo da se sezona završi bez poraza, ali i da se titula ne osvoji, uz to je odigrano manje od 38 utakmica, tako da je Dejan Stanković napravio pozitivan presedan kada je reč o trenerskom mestu na našoj klupi, navodi se na sajtu Crvene zvezde.

Stanković je naa klupu Zvezde seo 21. decembra 2019. godine i do sada je predvodio 90 utakmica. Ostvario je 68 pobeda, 13 remija i svega osam poraza uz gol razliku 222:62. 

Titula bez poraza u 38 kola je samo još pošla za rukom - Antoniju Konteu, Stivenu Džerardu i Brendanu Rodžersu od aktivnih i Arsenu Vengeru od neaktivnih trenera. Ono što je interesantno, to je da svi oni sada predvode premijerligaše, pa je tako Konte trener Totenhema, Džerard Aston Vile, a Rodžers Lestera.

Konte je to učinio kao trener Juventusa u sezoni 2011/12, Rodžers u sezoni 2016/17 sa Seltikom, a godinu dana kasnije Džerard sa Rendžersom. Takođe, isti uspeh napravio je i Arsen Venger na kormilu Arsenala u sezoni 2003/04. Stanković je četvrti aktivni i peti ukupno trener kome je to pošlo za rukom u 21. veku!

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)