OPET PROMENE U FUDBALU: Na Evropskom prvenstvu 2028. čak 32 tima

V. N.

14. 10. 2021. u 16:20

MALO im je 24 reprezentacije na kontinentalnom takmičenju pa bi da pridodaju još osam. U Evropskoj kući fudbala ozbiljno se razmatra mogućnost da na EP 2028. učestvuju čak 32 nacionalna tima, što bi i ovako preglomazno takmičenje pretvorilo u megalomansko.

ОПЕТ ПРОМЕНЕ У ФУДБАЛУ: На Европском првенству 2028. чак 32 тима

FOTO: AP

UEFA još ispipava puls oko ovog proširenja koje je verovatno zanimljivo samo iz finansijskih interesa. Isto tako, pozvala je sve zainteresovane saveze da do marta pošalju kandidaturu za domaćina EP 2028. godine.

- Dok se ne potvrde pravila turnira, informacije o datumima, broju ekipa koje učestvuju i broju utakmica su privremene - ističe se u saopštenju UEFA. - Za EP 2028. dozvoljene su zajedničke kandidature pod uslovom da su zemlje koje konkurišu geografski blizu.

Takođe, navodi se da će biti prihvaćene pojedinačne i zajedničke kandidature, ali će samo dve zemlje dobiti automatski plasman. Kandidature će biti objavljene 5. aprila sledeće godine, a domaćin ili više njih, biće izabrani do septembra 2023.

Poznato je da će Rusija i Turska najerovatnije podneti pojedinačnu kandidaturu, očekuje se i prijava Španije ukoliko ne bude u trci za domaćina SP 2030. Sledeće EP je 2024. u Nemačkoj.

BONUS VIDEO: RAT NAVIJAČA: Haos u Francuskoj - Pristalice Lila ponovo u centru pažnje

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRBI NA MUKAMA: Vlahović i Kostić ovo nikako nisu hteli da čuju