OGLASILI SE NAVIJAČI ZVEZDE: Evo šta kažu o Kalinićevom pokajanju

Novosti online

13. 10. 2021. u 13:09

KOŠARKAŠ Crvene zvezde Nikola Kalinić izvinio se zbog izjava o Kosovu i Metohiji pre nekoliko sezona u jednom intervjuu koji je izazvao buru i revolt navijača Zvezde, koji su ga žestoko izvređali kada je kao igrač Fenerbahčea gostovao u Areni na meču protiv crveno-belih.

ОГЛАСИЛИ СЕ НАВИЈАЧИ ЗВЕЗДЕ: Ево шта кажу о Калинићевом покајању

Foto: N. Paraušić

Njegov povratak u Zvezdu ove sezone uzburkao je duhove na Marakani, mnogi su se pitali kako će "delije" dočekati Kalinića i da li će možda i bojkotovati klub ove sezone.

Međutim, Kalinić je načinio prvi potez, izvinio se zbog sporne izjave, istakavši da je ona pogrešno protumačena i da ga to boli, kao i da je za njega Kosovo i Metohija neizostavni deo Srbije.

Takođe, Kalinić je odlučio da jednu svoju mesečnu platu donira crkvi namenski za pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Ubrzo nakon Kalinićeve izjave oglasile su se i "delije", koje su izdale saopštenje i poziv svim navijačima Zvezde da dođu u Arenu, posle kojeg je jasno da su "ratne sekire zakopane".

Saopštenje "delija" prenosimo u celosti:

- Delije su prepoznale dobru volju današnjim gestom koji je izrečen i nadamo se iskrenim pokajanjem. Shodno tome, pozivamo sve Delije da dođu u Arenu i podrže naše igrače u evroligaškoj utakmici.

- Sada i zauvek skrećemo pažnju da niko nikada neće biti dobrodošao u Zvezdu ako priča loše o Srbiji, crkvi, Zvezdi, Delijama! Crvena zvezda je ideologija! Poslednje upozorenje upravi da sledeći igrač koji dođe, a ideološki je nepodoban, biće znak da budemo protiv iste. Bez mogućnosti za kompromisom - navodi se u saopštenju "delija".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)