ŠAMAR FUDBALU Procurela dokumenta FIFA, nečuveno je šta se sprema za Mundijal

Novosti online

12. 10. 2021. u 18:56

SVETSKO prvenstvo u fudbalu koje sledi biće originalno po mnogo čemu, ali najnovije otkriće prilično je šokantno.

ШАМАР ФУДБАЛУ Процурела документа ФИФА, нечувено је шта се спрема за Мундијал

FOTO: M. Vukadinović

Naime, selektori će imati samo sedam dana da pripreme reprezentacije za Mundijal.

Kako je otkrio ugledni francuski sportski list "Ekip", nacionalne selekcije će, što je dosad bilo nečuvano, zaista imati samo jednu nedelju da se spreme za šampionat sveta koji će 2022. godine biti održan u Kataru.


Imajući u vidu da je zbog velikih vrućina Mundijal sa standardnog, letnjeg termina, pomeren na jesenje-zimski, prvi meč bi trebalo da se odigra 21. novembra.


A "Ekip" otkriva da će, prema dokumentima FIFA do kojih je došao, klubovi biti dužni da tek 14. novembra puste fudbalere da se pridruže reprezentacijama.


Svojevrsni šamar fudbalu je, nažalost, samo najnoviji u nizu seizmičkih potresa koji se u ovom sportu dešavaju. 


Pokušaj formiranja privatnog takmičenja bogatih klubova, Superlige, nije zaživeo, ali samo za sada, u toku su pregovori o tome da se svetska prvenstva održavaju svake dve godine, a sada i ova odluka... 


Inače, zbog neobičnog termina katarskog Mundijala, pomeren je i početak sledeće Lige šampiona, na 6. septembar 202, a ostaje da se vidi kako će zainteresovani nacionalni savezi reagovati na ovu odluku svetske kuće fudbala. Ovo stoga jer je i "vrapcima na grani" jasno da selektori ne mogu valjano da pripreme reprezentacije za jedno tako takmičenje za samo sedam dana. Tačnije, "mogu", ali će kvalitet fudbala svakako biti ispod očekivanog.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)