LEGENDA PARTIZANA NA KLUPI MARIBORA? Jedan bivši crno-beli napušta Sloveniju, a stiže druga uzdanica iz Humske

Novosti online

05. 10. 2021. u 10:05

DOK Savo Milošević čeka da mu se razreši sudbina u Olimpiji, gde stižu nove gazde i dovode, kako tvrde Slovenci, nove ljude sa sobom na svim funkcijama, u Maribor bi mogao da stigne drugi Partizanovac – Zoran Mirković.

ЛЕГЕНДА ПАРТИЗАНА НА КЛУПИ МАРИБОРА? Један бивши црно-бели напушта Словенију, а стиже друга узданица из Хумске

Foto: N.Paraušić

Zanimljivo je da su obojica bili skorašnji treneri crno-belih i to kada je otišao Mirković sa klupe Partizana, na nju je seo Milošević.

Kako javlja slovenačka Ekipa, Maribor je pikirao Batu Mirkovića za narednog trenera i kontakti između sportskog direktora Marka Šulera i srpskog stručnjaka su već uspostavljeni. Nekih krupnijih detalja oko toga još nema, osim što list piše kako u Ljudskom vrtu za Mirkovića kažu da je ljudina, navode se njegovi biografski podaci, da je bio fudbaler Juventusa, pored ostalog, ali i trenerski put koji je imao do sada, koji, istina, nije dug.

Mirković od odlaska iz Partizana nije nigde radio. Slobodan je u izboru novog kluba i Mariboru je, s te strane, put otvoren. I sama sredina bi mogla da bude po volji bivšem jugoslovenskom reprezentativcu, jer u klubu, iako nema zvaničnu funkciju, i dalje vedri i oblači Zlatko Zahović, još jedan nekadašnji as Partizana.

Maribor je bez prvog trenera od odlaska Simona Rožmana, ulogu vršioca dužnosti ispunjava Radovan Karanović. Pored Zorana Mirkovića kao kandidat se pominje i Krunoslav Jurčić, mada on želi da karijeru nastavi u arapskom svetu, ali i bosanski stručnjak Dragan Jović, te Hrvati Zvonimir Soldo, Damir Burić i Mario Cvitanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)