DOKTOR MILJKO RISTIĆ ODGOVORIO STANOJEVIĆU: Evo zašto je odložen meč Zvezda - Voždovac

Novosti online

22. 09. 2021. u 17:57

VELIKU buru izazvao je zahtev Crvene zvezde da se odloži utakmica 10. kola Superlige Srbije protiv Voždovca.

ДОКТОР МИЉКО РИСТИЋ ОДГОВОРИО СТАНОЈЕВИЋУ: Ево зашто је одложен меч Звезда - Вождовац

FOTO: N. Skenderija

Doneta je odluka da se meč ne odigra, a trener Paritzana Aleksandar Stanojević oštro je reagovao zbog toga i imao je šta da poruči doktoru Miljku Ristiću koji je predsednik Medicinske komisije FSS, a ujedno i član uprave Crvene zvezde.

Dr. Ristić se oglasio povodom prozivki i objasnio koji su kriterijumi za odlaganje utakmioce ukoliko je zahtev podnet. On je istakao da svaki klub ima pravo da odloži utakmicu, ukoliko postoji šest lekarskih uverenja ponaosob za svakog igrača.

-  Samim tim se stiču uslovi da se utakmica odloži. Nije ovo prvi put, to se dešavalo više puta, doduše ne toliko često. Klub može da priloži šest potvrda o nekoj infekciji, toksikaciji, temperaturi, febrilnom stanju... Dakle imamo šest igrača koji nisu u stanju da igraju, potvrda ne može da bude grupna pisana, već se piše ponaosob za svakog igrača. Mora da bude zavedena protokolom ambulante gde se vrši pregled, sa pečatom zdravstvene utakmice i sa faksimilom lekara. E, ako će oni sumnjati u to, to je druga stvar. Nije moje da proveravam, mi moramo da prihvatimo zvanični medicinski dokument koji potiče iz državne ustanove - rekao je Ristić za "Telegraf".

Imao je odovor i na pitanje da li je on taj koji je doneo odluku da odloži koja je trebalo da se igra sutra od 19.55 na stadionu "Rajko Mitić".

- Postoji Zajednica Superligaša čiji je predsednik Aleksandar Pivić, u dogovoru sa generalnim sekratarom FSS, Jovanom Šurbatovićem, prihvaćena je molba Crvene zvezde i odluka Medidcinske komisije da se prihvate ta lekarska uverenja i to je suština – zaključio je profesor Miljko Ristić.

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)