KAKAV VEČITI DERBI! Partizan bio pred trijumfom, Zvezda slavi Kataija (FOTO/VIDEO)

A. Ilić

19. 09. 2021. u 19:58 >> 19:25

PARTIZAN je na stadionu u Humskoj dočekao Crvenu zvezdu u 9. kolu Superlige Srbije. Vodili su crno-beli tokom većeg dela meča, a Katai je u završnici izjednačujućim golom izrastao u heroja "delija".

КАКАВ ВЕЧИТИ ДЕРБИ! Партизан био пред тријумфом, Звезда слави Катаија (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan

Zvezda je imala inicijativu u nekoliko uvodnih minuta, Loi Dioni je pobegao Saničaninu, izašao pred golmana Partizana, a Popović je odlično reagovao. Čekao se 31. minut za naredno uzbuđenje. 

Tada je Aleksandar Katai je nakon centaršuta Milana Rodića pogodio prečku. To kao da je razbudilo igrače domaćeg tima. "ubacili su u petu", samo šest minuta kasnije Bibras Natho odličnim udarcem sa dvadesetak metara uspeva da savlada Milana Borjana koji je bio nemoćan da ukroti pokušaj izraelskog reprezentativca. 

Već u 39. minutu Natho je ponovo pretio, bio je blokiran. Do poluvremena pretio je i Urošević koji je na odlično dodavanje Jovića prošao iza leđa odbrane, odlučio je da proigra umesto da šutira, te Dragović šalje loptu u korner. U zaustavnom vremenu Kanga je izveo prekid, a Sanogo tuče glavom, ipak neprecizno. 

FOTO: FK Partizan

Imali su potom u 49. minutu domaći igrači novu priliku, kada je nakon odbitka Gomeš zatresao mrežu, ali je Novak Simović poništio gol zbog faula. Nakon čega su izabranici Aleksandra Stanojevića igrali dosta opreznije. 

Velika šansa viđena je u 61. minutu kada je povuka Jović po desnoj strani, dodao do Rikarda, koji iz okreta šutira, tik kraj stative. Katai je nakon prekida koji je izveo Felipe Falko u 80. minutu glavom raspallio po lopti koja odlazi kraj gola Popovića. 

FOTO: FK Partizan

Nikola Terzić je vukao po desnoj strani došao u priliku da šutira, lopta odlazi kraj gola, a odmah sa druge strane Aleksandar Katai glavom izjednačuje. 

DRUGO POLUVREME 1:1 (Natho 37' - Katai 83)

90+4. MINUT - Žuti karton dobio je i Urošević zbog starta s leđa. 

90+1. MINUT - Dioni je faulirao igrača Partizana, a potom je u revoltu šutnuo loptu,  Simović je Francuzu pokazao žuti karton. 

90. MINUT - U nastavku će se igrati četiri minuta. 

83. MINUT - GOL CRVENA ZVEZDA - Katai glavom trese mrežu za izjednačenje. 

82. MINU - ŠANSA PARTIZAN!  Terzić je promašio iskosa iz neposredne blizine. 

80. MINUT - ŠANSA ZVEZDA! Katai je nakon prekida koji je izveo Felipe Falko u 80. minutu glavom raspallio po lopti koja odlazi kraj gola Popovića. 

FOTO: FK Partizan

77. MINUT - Petar Stanić menja Seku Sanoga. 

76. MINUT - Sanogo dobija žuti karton. 

71. MINUT - Izmene na obe strane. Ivanića je zamenio Felipe Falko, a Bibras Natho je mesto ustupio Aleksandru Šćekiću. 

65. MINUT - Kvinsi Menig međa povređenog Lazara Markovića, a Nikola Terzić u igru ulazi umesto Nemanje Jovića. 

FOTO: FK Partizan

61. MINUT - VELIKA ŠANSA PARTIZAN - Vukao je Jović po desnoj strani, dodao do Rikarda, koji iz okreta šutira, tik kraj stative. 

60. MINUT - Još jednom reprezentativac Zelenoortskih ostrva iz redova Partizana šutira, daleko iznad gola. 

59. MINUT - Hitro je Ivanić pokušao da prođe kroz šesnaesterac, odličan je Igor Vujačić bio. 

56. MINUT - Rikardo Gomeš je oprobao udarac sa preko 20 metara, nije bio precizan. 

54. MINUT - Milan Gajić je ušao u igru umesto Strahinje Erakovića. 

FOTO: FK Partizan

53. MINUT - Hrabro je mladi Lazetić ušao u duel sa Uroševićem, oprobao je udarac, a defanzivac crno-belih blokira njegov pokušaj. 

49. MINUT - ŠANSA PARTIZAN - Šutirao je Vujačić, brani Urošević, na odbitak natrčava Rikardo Gomeš postiže pogodak, pre toga je po Simoviću faulirao je nekog od defanzivaca Zvezde, te gol koji je postigao neće biti priznat. 

46. MINUT -  Počelo je drugo poluvreme, Marko Lazetić je ušao u igru umesto Krstičića. 

PRVO POLUVREME 1:0 (Natho 37')

45. +1. MINUT - ŠANSA ZVEZDA! Izveo je Kanga korner, Sanogo je nadskočio Vujačića, dobra prilika ali nema uzbuđenja. 

45. MINUT - Saničanin je oborio Ivanića pri kontri, Simović se nije libio da pokaže žuti karton. 

FOTO: FK Partizan

43. MINUT - ŠANSA PARTIZAN! Kasnio je Sanogo, Urošević je ušao iza leđa odbrane, odlično dodavanje Jovića. Možda je trebalo da šutira, odlučio se za asistenciju, a Dragović šalje loptu u korner! 

39. MINUT - ŠANSA PARTIZAN! Natho je veoma raspoložen za igru večeras! Ponovo je bio u prilici da ugrozi Borjana Sanogo blokira u presudnom trenutku. 

37. MINUT - GOL PARTIZAN! Natho je fantastično probio po desnoj strani, a onda sa ivice šesnaesterca matira Milana Borjana! Nije mogao golman gostiju ništa da uradi! 

31. MINUT - PREČKA ZVEZDA! Aleksandar Katai je pogodio prečku nakon odličnog centaršuta Rodića.

30. MINUT - Katai uspeva da pobegne Vujačiću, ali ga defanzivac crno-belih stiže pred šesnaestercem. 

28. MINUT - Pritiska Partizan sada, prvo je Jojić centrirao, ali kasne domaći napadači, potom pritiska zadnju liniju i Rikardo. 

27. MINUT - Spao je u ovom periodu ritam igre, igra se između dva šesnaesterca, nemaju golmani mnogo posla. 

FOTO: FK Partizan

23. MINUT -  ŠANSA ZVEZDA! Previše prostora ispred šesnaesterca Partizana imaju Stankovićevi puleni, oprobao je udarac i Mirko Ivanić, brani Popović. 

21. MINUT - Preti za sada tim Aleksandra Stanojevića prevashodno po desnoj strani, imao je Marković nekoliko opasnih centaršuteva, a crveno-beli su se odlično branili. 

18. MINUT - Usledio je manji prekid, sudija Simović je insistirao da Rikardo Gomeš skine narukvicu koju nosi od početka meča. 

14. MINUT - Centaršut Lazara Markovića mogao je da bude neugodan, Milan Borjan boksuje pre nego što je došlo do opasnosti. 

8. MINUT - Zapretio je i Partizan, kasnio je Jović, Eraković zatvara prostor pred golom Borjana.  

FOTO: FK Partizan

6. MINUT - Pokušao je i Sanogo, šutirao je neprecizno. 

5. MINUT - ŠANSA ZVEZDA  Loi Dioni je pobegao Saničaninu i Vujačiću u šesnaestercu, šutirao je, dobro brani Popović. 

3. MINUT - Oprobao je Katai udarac, nije imao Aleksandar Popović previše problema. 

2. MINUT - Partizan pritiska odmah na centru rivala, a to im je donelo loptu, pogrešio je nesigurni Gelor Kanga, srećom po goste nisu bili kažnjeni. 

1. MINUT - Utakmica je počela napadom gostiju. 

Pred početak meča u Humskoj upriličen je minut ćutanja u čast legende srpske košarke Dušana Dude Ivkovića. 

UOČI MEČA 

Fudbaleri Partizana savladali su Anortozis u Ligi konferencija (0:2), dok je Crvena zvezda u Ligi Evrope savladala favorizovanu Bragu (2:1). Te će ovaj derbi biti prvi u istoriji koji "večiti" dočekuju nakon evropske pobede oba rivala u grupnoj fazi. 

Poslednji put "večiti" su se sastali 25. maja u finalu Kupa Srbije kada je četa Dejana Stankovića slavila nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. 

Tim iz Ljutice Bogdana slavio je i u poslednjem prvenstvenom okršaju, duel odigran u aprilu dobili su crveno-beli rezultatom 1:0. 

U prethodne 164 prvenstvene utakmice protiv crno-belih Zvezda je uspešnija sa 65 pobeda, tim iz Humske slavio je 47 puta, a 52 meča završena su nerešeno.

Partizan je kao domaćin bio uspešniji u tim utakmicama, do sada je u "večitim" derbijima 81 put igrao na svom terenu, pobedio je u 31 utakmici, 26 puta je bilo nerešeno, a crveno-beli su pobedili 24 puta.

Na tabeli Super lige Srbije vodi tim Aleksandra Stanojevića sa maksimalnim učinkom od sedam pobeda iz sedam mečeva, dok je ekipa iz Ljutice Bogdana iz istog broja utakmica upisala 19 bodova.

Utakmicu će suditi Novak Simović, upravo je on bio glavni sudija na oba prvenstvena duela gradskih rivala.

Nije moglo ni pred današnji derbi bez incidenata. Policija je reagovala na nekoliko lokacija, a neredi su brzo uvedeni pod kontrolu

Crno-beli imaju i posebnog gosta na stadionu u Humskoj, reč je o vlasniku popularne Instagram stranice "443" koja broji preko 40 miliona pratilaca. 

Tok meča možete da pratite uživo na sajtu "Novosti.rs" u nastavku teksta. 

Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (4)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu