STANKOVIĆ PRED DERBI: Idemo na pobedu, nalazimo se u dobrom momentu nakon trijumfa nad Bragom

Novosti online

18. 09. 2021. u 11:55

TRENER Crvene zvezde Dejan Stanković veruje u svoje igrače i nada se dobrom rezultatu u 165. večitom derbiju.

СТАНКОВИЋ ПРЕД ДЕРБИ: Идемо на победу, налазимо се у добром моменту након тријумфа над Брагом

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli u dobrom raspoloženju dočekuju najveću utakmicu srpskog fudbala, pošto su u prvom kolu Lige Evrope pobedili Bragu sa 2:1 i ekipa sa dosta samopouzdanja ide u Humsku.

Strateg kluba iz Ljutice Bogdana je govorio i o zdravstvenom stanju igrača, pre svih El Fardua Bena i Milana Pavkova.

- Znate i sami, derbi, nešto na šta Srbija treba da bude ponosna. Zvezda i Partizan krče put, da imamo možda i direktne učesnke u Ligi šampiona. Ben nije u konkurenciji, Pavkova ćemo videti da spremimo za derbi. Koga nema bez njega moramo, iskoristićemo i današnji dan da se taktički pripremimo. Ne može sve da se predvidi, ali derbi nam dolazi u dobrom momentu nakon pobede nad Bragom - rekao je Stanković.

Zvezda je pre svega taktički dobro odigrala protiv portuglaskog tima, ali u derbiju je obično psihološka priprema najvažnija.

- Složio bih se, ne vidim da možemo da iznenadimo jedni druge. Ne verujem da oni nas mogu da iznenade sa postavkom, kao ni mi njih, mogu da zamene "glavu za glavu" igrača za igrača, ali neće biti nikakvih iznenađenja. Dosta utiče psihološki faktor, loš rezultat u derbiju se doživljava baš kao poraz. Posebno kada ste navijač, neko ko voli klub, teško se prihvate. Tako da ćemo uraditi sve da se sa pozitivnim rezultatom vratimo iz Humske.

Kada se kaže "pozitivan rezultat" ne misli se na remi.

- Mislim da u derbiju ne može da se kaže - danas idem na iks. Mnogo poštujem rad Saleta Stanojevića, izdigao je svoju ekipu. Nije to u našem mentalitetu. Kao i oni, idemo na pobedu.

Stanković se potom još jednom osvrnuo na Bragu.

- Ja bih pre svega pohvalio Gobeljića, koji je čuvao njihovog najboljeg igrača. Mnogo je bilo zahtevno, ali on je odlično odradio posao. Dioniju je vreme da krene da realizuje te šanse. Uvek sam bio direktan sa svojim igračima. Špic Zvezde od dve šanse daje dva gola, a kada nema šansu, onda mora da "izmisli". Ali zadovoljni smo njegovim radom i zalaganjem. Morao je bez priprema da uđe u sezonu. Verujem u njega i sve momke. Jednog momka će izbaciti cela grupa, grupa daje najboljeg.

POZDRAV Dejan Stanković i Lois Dioni/FOTO: M. Vukadinović

Prekidi sve bolje funkcionišu. Crveno-beli su upravo na taj način dali gol protiv ekipe iz Portugala.

- Mnogo radimo na tome, na utakmicama sitnice odlučuju. Tu se pravi prevaga, ja sam zadovoljan kako funkcionišemo sa prekidima. Radimo dosta na tome, na tim detaljima. I verujem da ćemo biti sve efikasniji.

Oba tima u ovaj meč moraju da uđu sa jednim bonus igračem, ipak trener Zvezde to ne vidi kao problem.

- Naši bonusi su odabrani bonusi, mogu da nam daju nešto kvalitetno. Ja verujem u naše bonuse, imaćemo priliku da odaberemo ko će to biti - zaključio je Stanković.

Podsetimo, 165. večiti derbi igra se sutra od 18 sati.

BONUS VIDEO: Igrači Zvezde slave ulazak u Ligu Evrope

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri