DOČEK BRONZANIH DEVOJAKA: Odbojkašice stigle u Beograd, aplauzi i suze radosnice (FOTO/VIDEO)

Novosti online

09. 08. 2021. u 19:53

ŽENSKA odbojkaška reprezentacija Srbije, bronzana na Olimpijskim igrama u Tokiju, sletela je u Beograd i na aerodromu „Nikola Tesla“ održala konferenciju za medije.

ДОЧЕК БРОНЗАНИХ ДЕВОЈАКА: Одбојкашице стигле у Београд, аплаузи и сузе радоснице (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Novosti

Jedno od najvažnijih pitanja za naciju je da li će Maja Ognjenović nastupiti u PArizu kroz tri godine.

- Volela bih da budem deo nacionalnog tima 2024, ali u ovom trenutku je nerealno očekivati tako nešto. Voleli bih, čast je igrati za reprezentaciju, ali prerano je pričati o tako nečemu. Više sam u šali rekla da sam u pregovorima sa igračima, ali ima vremena.

 

Selektor Terzić izjavio je da je ponosan na devojke.

- Ova medalja spada u sam vrh medalja koje smo osvojili, baš zbog toga što smo iz teške situacije uspeli da dođemo do nje. Ima jedna važna stvar, ja rezultat ne gledam samo po mestu koje smo osvojili, već gledam celokupnu priču. Taj neki ponos koji postoji kod mene dugo, sada je eskalirao na Igrama jer su devojke pokazale kako ekipa treba da se ponaša na terenu i van njega. Mogla bi da se napiše knjiga kako bi ekipa trebalo da funkcioniše, kako na terenu tako i van njega - rekao je Terzić i dodao:

FOTO: D. B.

- Postoji mogućnost da ekipa padne u nekom smislu i da treba neka dodatna motivacija. Ovoga puta bilo je vidljivo da je veoma teško pao poraz od Amerike, ali je bilo vidljivo da su posle pet minuta bile spremne da pruže maksimum protiv Koreje.

Kapiten Maja Ognjenović, koja prilikom susreta sa porodicom nije mogla da sakrije emocije, prva se obratila:

- Hvala vam što ste došli i priredili nam ovaj doček. Turnir nije bio nimalo lak. Samo mi znamo s kakvim smo se preprekama suočile na ovim igrama. Bez obzira što je rezultat za nijansu slabiji od onog iz rija, ali mislim da ova medalja stvarno sija zlatnim sjajem. Veoma smo srećni što smo postigli ovaj uspeh koji je istorijski. Velika je privilegija biti deo ove generacije koja ispisuje istoriju - rekla je kapiten Maja Ognjenović.

Milena Rašić je sledeća uzela mikrofon:

- Mislim da nismo svesne uspeha koji smo napravili. Ponosna sam, srećna što smo donele Srbiji medalju.

Najbolja korektorka Olimpijskih igara Tijana Bošković složila se sa Majom i Milenom.

- Zaista je čast i privilegija biti deo nacionalnog tima i uvek smo izuzetno motivisane. Pretrpele smo težak poraz u polufinalu, ali mi je drago što smo u utakmici za treće mesto uspele da se skupimo i da se vratimo kući sa medaljom i tako još jednom obradujemo naciju.

Izabranice Zorana Terzića u Tokiju su nastavile kontinuitet osvajanja medalja sa olimpijskih igara.

One su u borbi za treće mesto savladale Južnu Koreju, čime su osvojili drugu medalju zaredom na najvećem sportskom planetarnom takmičenju.

Avion sa odbojkašicama sleteo je na aerodrom Nikola Tesla. Dočekali su ih članovi porodica i odbojkaški radnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić, besan zbog Kosova, poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima