ITALIJA RAZBIJENA: Odbojkašice Srbije požurile zbog "delfina"

S. K.

04. 08. 2021. u 20:03

MAGIČNE Srpkinje održale su čas odbojke Italijankama. Svetske i evropske prvakinje predvođene fantastičnom Tijanom Bošković su u četvrtfinalu olimpijskog turnira za 72 minuta oduvale "azurine" sa 3:0 (25:21, 25:14, 25:21).

ИТАЛИЈА РАЗБИЈЕНА: Одбојкашице Србије пожуриле због делфина

FOTO: AP

Maja Ognjenović i drugarice su eksplodirale u najvažnijem meču u Tokiju i kao da su žurile da duel završe pre okršaja vaterpolista sa "azurima" kako nacija ne bi bila na slatkim mukama. A za ulazak u finale boriće se prekosutra (6.00) sa pobednikom Lige nacija, selekcijom SAD. Biće to repriza polufinala iz Rija 2016, kada su naše gracije u nezaboravnom meču slavile sa 3:2.

Moglo bi se reći da su odbojkašice htele da budu brz kako bi stigle da gledaju vaterpolo meč između Srbije i Italije.

- Iskreno, nisam očekivao ovakvu pobedu. Mislio sam da će biti teže protiv ekipe sa kojom smo igrali finale SP. Igrali smo sjajno, bolje nije moglo. Biće teška utakmica protiv Amerike u polufinalu. Imaju jak sastav, sastavljen od igračica identičnih kvaliteta. Biće teško pobediti, ali već smo to radili, imamo šansu. Ući u borbu za medalju na Olimpijskim igrama je velika stvar - rekao je selektor Zoran Terzić.

Besprekorno su naše reprezentativke odigrale protiv Italijanki, ne dozvolivši im nijednog trenutka da ih ugroze. Igrale su kao u transu, briljirale su u napadu, bloku, sjajno su primale i branile se, tako da Paola Egonu i ostale italijanske zvezde nisu imale ideju kako da meč preokrenu u svoju korist.

- Sve smo igrale maksimalno od prvog do poslednjeg poena tako da im nismo dozvolile da se razigraju. Niko nije očekivao 3:0, svi su očekivali pet setova, ali dobro je što se ovako završilo, jer ćemo imati više vremena da se odmorimo za polufinale i meč sa SAD - istakla je Milena Rašić.

ČETVRTFINALE

J. Koreja - Turska 3:2

SAD - Dominkan. R. 3:0
Srbija - Italija 3:0
Brazil - Rusija 3:1

POLUFINALE - 6. avgust

Srbija - SAD 6.00
J. Koreja - Brazil 14.00

NEDELjA - 8. avgust

Za bronzu 2.00
FINALE 6.30

U prvom činu su se ekipe smenjivale u vođstvu sve do 17:15 za Italijanke, kada Srpkinje serijom 9:3 stiču odlučujuću prednost za 1:0. U drugom su naše bile neumoljive od početka, vodile su sa 5:1, 16:9 i na kraju lako stigle do 25:14.

Pokušale su Italijanke u trećem setu da "produže" meč i izbore šansu za preokret. Vodile su Sila i drugarice do 13:9, kada su se Srpkinje razgoropadile u napadu i bloku i dlanom o dlan bilo je 15:13. Prednost je potom polako rasla, Italijanke su bile sve nemoćnije, a tačku na spektakularnu pobedu stavila je fenomenalna Tijana Bošković.

- Od prvog trenutka krenule smo sa našom prepoznatljivom igrom i energijom. Iako su se u trećem setu Italijanke donekle vratile, uspele smo našom energijom da slomimo njihov otpor. Iskreno, nismo očekivali da ćemo slaviti sa 3:0. Mislim da će protiv SAD biti teško, jer igraju brzu odbojku i imaju nezgodan sistem. Ali, u polufinalu je uvek teško, sve zavisi od nas, ako igramo našu igru i iskažemo ovoliku energiju i želju, radovaćemo se - istakla je Mina Popović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MNOGI GA NE VOLE, ALI ON TERA PO SVOM: Argentinac provocirao domaće navijače, pa odveo Aston Vilu u polufinale