OSKAR ŠMIT O LUKI DONČIĆU: Nadam se da će oboriti moj rekord, veliki sam njegov navijač

Novosti online

27. 07. 2021. u 19:02

LUKA Dončić oduševio je svet. Majstor košarke je u pobedi Slovenije nad Argentinom (118:100) meč završio sa neverovatnih 48 poena i 11 skokova. Malo mu je nedostajalo da obori rekord legendarnog Oskaša Šmita po broju poena na jednoj utakmici na Olimpijskim igrama.

ОСКАР ШМИТ О ЛУКИ ДОНЧИЋУ: Надам се да ће оборити мој рекорд, велики сам његов навијач

FOTO: AP

Slavni košarkaš drži rekord sa 55 poena. To je uradio protiv Španije 1988. godine i igraču Dalasa je falilo osam poena da ga prestigne.

Brazilac se oglasio povodom brutalne partije Dončića i poručio je da bi voleo da 22-godišnji Ljubljančanin obori njegov rekord.

- Nadam se da će Luka oboriti moj rekord. Njegov sam navijač - rekao je Šmit.

Nije isključeno da bivši igrač Real Madrida tokom takmičenja sruši Smitov rekord, ali taj poduhvat neće biti nimalo lak.

Inače, Dončić se već upisao u istoriju sa drugim najboljim poenterskim učinkom ikada, a postavio je rekord kada su Evropljani u pitanju. Oskara, barem za sada, nije pretekao.

- Veliki sam navijač Luke ne samo zato što poseduje veštinu, već zbog strasti sa kojom igra za reprezentaciju. Ako neko treba da sruši taj rekord, navijam da to bude Luka - zaključio je Šmit.

Podsetimo, Slovenija naredni meč igra protiv domaćina Japana u noći između četvrtka i petka od 06.40.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)