STANKOVIĆ PRED KAIRAT: Idemo po prolaz, kada smo fokusirani protivnik je u problemu

Novosti online

27. 07. 2021. u 16:27

FUDBALERI Crvene zvezde sutra igraju revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Kairata, a trener crveno-belih Dejan Stanković veruje u prolaz.

СТАНКОВИЋ ПРЕД КАИРАТ: Идемо по пролаз, када смо фокусирани противник је у проблему

FOTO: M. Vukadinović

On veruje u svoje igrače i nada se da će biti na visini zadatka. Kazahstanski šampion je u prvom meču slavio sa 2:1.

- Ako budemo na nivou koji se očekuje od nas, neće biti problema. Izvukli smo dosta stvari iz prve utakmice koje nisu funkcionisale i koje nećemo ponoviti sutra. Prošle godine kada smo igrali kvalifikacije za Ligu Evrope smo priželjkivali revanš. Tada je bio jedan meč, bez popravnog. Ove godine imamo šansu da na našem stadionu ispravimo sitnice koje smo napravili u Kazahstanu - počeo je Stanković.

Navikao je šef stručnog štaba kluba iz Ljutice Bogdana na defanzivno orijentisane ekipe.

- Uglavnom igramo protiv "bunkera", nekad to bude lakše, nekad teže. Otvaranje utakmice i gol u ranoj fazi meča, u prvih 15 minuta meča je rešenje ili recimo prekid. Radimo mnogo na tome, jer nam je prekid prošle oružje bilo jedno od jačih oružja i tada smo na takvim utakmicama gde su naši igrači dobro čuvani i duplirani, to koristili. Svaki protivnik ima želju da se pokaže protiv Zvezde. Blok, individualni kvalitet, visok presing i brza reakcija - tako se rešava "bunker", a mi takve mečeve igramo u 85 posto utakmica u sezoni, računajući i  Evropu.

Stanković ističe da je Kairat dobro iskautiran.

- Dosta toga zavisi od nas, da li će se povući ili hrabro kao u Kazahstanu. Oni i maju dobru reakciju na izgubljenu loptu i to treba da okrenemo u našu korist, u suštini da ih odaljimo što više od gola. Prekid je njihovo važno oružje, pa čak i aut. Možda zvuči glupo, ali oni iz auta, pogotovo sa desne strane ubacuju loptu u peterac i ponašaju se kao da je korner, doslovno im pet, šest igrača bude u završnici. Mnogo stvari zavisi od nas, znamo im vrline i mane i opet kažem, radićemo na tome da se oni brane.

VERUJE Dejan Stanković se nada prolazu/FOTO: FK Crvena zvezda

Potom se dotakao i zdravstvenog biltena. Dobra stvar je da praktično može da računa na sve igrače.

- Svi su zdravi sem Gajića kom je ispalo rame, to sam rekao i pre Lučana, dok je Katai dobio mnogo "batina" na tom meču sa Mladosti, ali to su udarci od kojih se oporavlja. Ostatak grupe je zdrav i neće biti "revolucija" što se tiče sastava. Zvezda je jednako rezultat, kada je to dobro, onda je sve pozitivno. Momci su svesni važnosti, znaju šta i kako igramo, i to je samo jedna karika u lancu utakmica i ka njoj fokusirano gledamo. Kad to prođe, videćemo šta i gde. Verujem u igrače, to je ozbiljna grupa momaka. Jedna loša utakmica, tačnije slabije poluvreme može da se "zalomi", već u nastavku igre u Kazahstanu smo bili bolji. Verujem da ćemo biti fokusirani sa željom, a kada mi to dobro radimo, protivnik je u problemu.

Dotakao se i situacije iz prošle godine kada se u kvalifikacijama igrao jedan meč.

- Bilo je teže tad nego sad. Ne znam dal to objektivno ili subjektivno gledam, ali mnogo veći pritisak je bio u ovim danima prošle godine. Značilo bi nam na psihološkom planu da prođemo - jedan pritisak manje. Svaki prolazak je skidanje "ranca". Međutim, svaki igrač zna šta je Zvezda, ne gledaju pojedinačno i nisu egoisti, zbog toga osećaju još veći pritisak. Sutra idemo da prođemo.

Istakao je i da Zvezda utakmice od velike važnosti uvek igraju na početku sezone.

- Bilo bi nam lakše da je to na kraju sezone, ali mi ih uvek igramo na početku. I to posle jakih priprema. Ali ne želim da tražim izgovore. Ulazimo u zahtevan ritam, i svesni smo toga, ali bilo bi nam lakše da su nam te ključne utakmice na kraju sezone. Mi sad imamo dosta da izgubimo. Lestvicu smo podigli visoko, svi žele da se pokažu, ali niko titulu nije izgubio u julu i avgustu, tako da strpljen spašen i bez drame.

Govorio je srateteg crveno-belih i o Dioniju, koji je 70 minuta predvodio napad protiv lučanske Mladosti.

- Odigrao je 45 minuta u Kazahstanu, pa 70 protiv Mladosti, to je bio plan. Sustiže formu, jer je kasno stigao na pripreme, ali j e radan i trudi se da stigne ostale. Mi svakako imamo snage da igramo i 120 minuta ako treba, tako da samo pametno i hrabro.

Za kraj je naglasio da mu žao što "Marakana" neće biti puna, ali se raduje što će se deca na tribinama najvećeg srpskog stadiona.

- Presrećan sam što će deca biti tu, imaćemo njihovu energiju. Ipak, faliće 50 hiljada ljudi i  pun stadion, to bi nam u ovom trenutku tako dobro došlo, ali svaki zvezdaš koji bude na tribinama će "veslati" u istom pravcu kao i mi - zaključio je Stanković.

Podsetimo, utakmica Crvena zvezda - Kairat igra se sutra od 20.30.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!