KATAI UVEREN DA ćE KAIRAT PASTI: "Bez srljanja, bolji smo"

Z. ĆOROVIĆ

27. 07. 2021. u 08:00

IMA Zvezda dovoljno svojih problema da bi je zanimali i rivalovi, ali nikako ne može da se zanemari činjenica da je Kairat došao u Beograd znatno oslabljen za sutrašnji (20.30) revanš na "Marakani", u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

КАТАИ УВЕРЕН ДА ћЕ КАИРАТ ПАСТИ:  Без срљања, бољи смо

Foto AP


Gosti iz Almatija braniće trijumf od 2:1 iz prvog meča sigurno bez trojke koja nije ni doputovala sa ekipom. To su bivši partizanovac i strelac drugog pogotka Maki Banjak, prvi golman Stas Pokatilov, kao i naš internacionalac Nebojša Kosović. Banjak i Pokatilov su ostali kod kuće jer su dobili koronu, dok je Kosović povređen. Takođe, juče su se pojavile informacije da su kovidom takođe zaraženi Kante i Albikin, što nije potvrđeno, tako da će trener Kiril Keker moći da računa na njih. Od ranije, van stroja je povređeni kapiten Sujumbajev.

Koliko god da su gosti oslabljeni, Zvezdi to ne znači ništa posebno. Stankovićeva ekipa je mnogo kvalitetnija, bolja, i tri puta skuplja od najjače Kairatove, samo što to nije pokazala u prvoj utakmici. Napadač crveno-belih Alekandar Katai je uveren da će sutra uveče minus biti nadoknađen i da će Zvezda izboriti plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Smatram da imamo kvalitet da prođemo Kairat i da ćemo to pokazati - istakao je Katai.

- Reč je o dobroj ekipi, ali svi uspesi koje smo postizali prethodnih godina govore u prilog tome da je Crvena zvezda sposobna da se takmiči sa najboljim timovima u Evropi. Naravno, moraćemo i na terenu da pokažemo da smo bolji od Kazahstanaca.

Jasno je i Magiku da Zvezda na startu nove sezone nije ni nalik onoj moćnoj iz prošle, koja je mogla i sa Milanom da se nosi ravnopravno.

- Još uvek nismo u pravoj formi koja se od nas očekuje, ali verujem da nam fali samo malo da je dostignemo. Treba dobro da uđemo u meč sa Kairatom i ako se nametnemo od starta, verujem da neće biti problema. Uostalom, nije ni važno na koji način ćemo izboriti plasman u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona. Nećemo srljati, to je sigurno, ali je možda baš ova utakmica trenutak od koga ćemo punom snagom krenuti u nove pobede - smatra Katai.

Prvo teže iskušenje je na plećima Dejana Stankoviča i njegovih izabranika. Ukoliko sa dva gola razlike ne pobede slabijeg od sebe, ne zaslužuju ni da razmišljaju o najvećoj fudbalskoj nagradi - novoj Ligi šampiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)