TENISERI NASTAVLJAJU SA ODUSTAJANJIMA: De Minor pozitivan na koronu, ne ide za Tokio

Novosti online

16. 07. 2021. u 09:39

AUSTRALIJSKI teniser Aleks De Minor pozitivan je na korona virus i neće učestvovati na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, saopštio je danas Olimpijski komitet te zemlje.

ТЕНИСЕРИ НАСТАВЉАЈУ СА ОДУСТАЈАЊИМА: Де Минор позитиван на корону, не иде за Токио

Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

"Veoma smo razočarani zbog Aleksa. San mu je bio da predstavlja Australiju na Olimpijskim igrama", rekao je šef misije Olimpijskog tima Australije Ijan Čestermen.

De Minor je najbolje rangirani australijski teniser na 17. mestu na ATP listi i trebalo je u Tokiju da nastupi i u singlu i u dublu.

Iz Olimpijskog komiteta Australije su dodali da je De Minor trebalo 18. jula da leti za Tokio iz svoje baze u Španiji, ali da su dva PCR testa koje je radio, po zahtevu japanskih vlasti, bila pozitivna.

"Nijedan drugi teniser nije imao fizički kontakt sa De Minorom otkako je napustio Vimbldon. Svi ostali australijski igrači su imali negativan test", rekao je Čestermen.

Iz australijskog tima se ranije povukao Nik Kirjos, pozivajući se na zdravstvene probleme i velika ograničenja za učesnike Olimpijskih igara zbog korona virusa.

Australijsku žensku tenisku reprezentaciju predvodiće prva igračica sveta Ešli Barti koja je nedavno osvojila titulu na Vimbldonu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIŠTA OD BAJERNA I ZIDANA? Velikan iz Engleske meta Francuza