NEKA SE PONOVI ZLATNA 2018: Odbojkašice otputovale na završne pripreme za Olimpijske igre

S. KRSTOVIĆ

15. 07. 2021. u 19:46

NASMEJENE, vedre, pune samopouzdanja bile su odbojkašice na aerodromu "Nikola Tesla".

НЕКА СЕ ПОНОВИ ЗЛАТНА 2018: Одбојкашице отпутовале на завршне припреме за Олимпијске игре

FOTO: M. Vukadinović

Svetske i evropske prvakinje, srebrne sa Igara u Riju 2016. otputovale su preko Frankfurta i Tokija za Hofu, gde će brusiti formu za Igre u japanskoj prestonici. Naše dame u Olimpijsko selo ulaze 22. jula, kada će selektor Zoran Terzić odrediti 12 igračica za turnir.

- Kao i pred SP idemo u Hofu, gradić koji je polujapanski, polusrpski. Imaćemo dobre uslove da se dobro spremimo, ljudi iz tog grada su sjajni domaćini, bili su u Srbiji nekoliko puta, prate našu reprezentaciju i očekujem da će i ovog puta kao i 2018. biti uspešan pripremni kamp - istakao je na konferenciji za medije selektor Zoran Terzić.

Kormilar Srbije je naglasio da će u ovom gradu biti pet dana, što će biti dovoljno da se aklimatizuju na vremensku razliku:

- Kao evropski i svetski prvaci, olimpijski vicešampioni, imamo neku vrstu obaveze da ostvarimo dobar rezultat. Daćemo sve od sebe, ali ne zavisi isključivo sve od nas. Nadam se da će sve devojke biti zdrave i da ćemo prikazati svoju najbolju odbojku na Igrama.

Devojke olimpijski turnir otvaraju 25. jula (7.20) protiv Dominikanske Republike:
- Protiv njih smo startovali na SP i daj bože da kraj bude isto kao pre tri godine, kada smo osvojili zlato. Sa Dominikankama je teško igrati, one na svakom takmičenju iznenade neku selekciju, nadam se da to neće biti slučaj sa nama. Normalno, nema opuštanja, kao ni protiv bilo koje selekcije na turniru.

Trofejni strateg ne krije da uvek voli da igra u jačoj grupi:

- Ona druga je veoma teška. Tu su Kina, Italija, Rusija, SAD i Turska. Neka od njih neće izboriti četvvrtfinale. Naša je grupa nešto lakša, jer tu su još Japan, Kenija, Brazil i Južna Koreja. Ali, na Olimpijskim igrama mora svaki protivnik da se shvati ozbiljno. Jasno nam je odavno da je četvrtfinalni duel najvažniji na turniru, ta utakmica određuje našu dalju sudbinu. Ako odigramo kako umemo, verovatno ćemo imati uspešne igre.

Kapitenki Maji Ognjenović su Igre u Tokiju četvrte u karijeri:

- Konačno idemo u Japan, dugo smo čekali ove Olimpijske igre. Imale smo duge i uspešne pripreme. Podsetiću da nas posle Tokija očekuje i EP u Beogradu. Nikada nismo ništa obećavale, kalkulisale, predviđale. Srbija je u svetskom vrhu, osećamo obavezu, pomalo i pozitivan pritisak. Trudićemo se da igramo što bolje.

Ideolog igre Srbije žali što neće biti i publike na tribinama:

- Poslednjih meseci se dosta o tome govorilo. Verujem da smo se kroz klupska takmičenja na to navikle, kao što ne verujem da će nas to omesti da pružimo maksimum.

Radost zbog odlaska nije krila ni najbolja odbojkašica Evrope Tijana Bošković:

- Veoma sam srećna i uzbuđena što konačno krećemo put Japana i veliko je zadovoljstvo biti deo olimpijskog tima. Znam da nas očekuje veoma težak turnir. Osećamo veliku odgovornost, a svaka utakmica je važna na turniru. Verujem u naš kvalitet i ono što smo uradile prethodnih godina. Verujem da ćemo ostvariti dobar rezultat u Tokiju.

Brankica Mihajlović je svesna da se od njih mnogo očekuje:

- Uzbuđene smo i srećne. Drago nam je što opet igramo u Japanu, što ćemo biti u Hofuu za koji nas vežu lepe uspomene i emocije. Poslednjih deset godina imale smo vrhunske rezultate, sada ćemo pokušati da napravimo najbolji rezultat do sada. Najvažnije je da pružimo maksimum i da se nadamo da će biti onako kako očekujemo.

Milena Rašić je naglasila da su dočekale dan da krenu u Japan:

- Dobro je to što idemo u Hofu, tamo smo uvek imali sjajne uslove. Možemo da obećamo da ćemo dati sve od sebe na terenu. Nadam se da ćemo ispuniti sva očekivanja i da ćemo se svi zajedno radovati, 9. avgusta.

U Japan su otišli i vaterpolisti, koji brane zlato iz Rija 2016. "Delfini" prvo idu u Kašivazakiju, gde će se nekoliko dana pripremati i sparingovati sa Crnogorcima. I oni u Olimpijsko selo ulaze 22. jula. Naši su u paklenoj grupi sa Australijom, Španijom, Hrvatskom, Crnom Gorom i Kazahstanom. U drugoj su Italija, Mađarska, SAD, Japan, Grčka i Južna Afrika.

FOTO: Tanjug

- Rasterećeniji smo nego pred Rio, ali su obaveze iste. Konkurencija je jaka kao nikad, veliki broj ekipa može da stigne do medalje - ističe Andrija Prlainović.

Slično razmišlja i Stefan Mitrović:

- Najvažnije je da stignemo u Japan. Mučiće nas ovi svakodnevni testovi, ali tako će biti svima. U svakom slučaju biće to Igre pod neverovatnim uslovima.

Filip Filipović ne želi da prognozira:

- Možda činjenica da će dobar deo tima da se oprosti na Igrama utiče da budemo još homogeniji. Idemo korak po korak, samo razmišljam o Španiji.

U Tokio sa velikim ambicijama krenule su i naše najbolje tekvondoistkinje, Milica Mandić i Tijana Bogdanović, sa trenerom Draganom Jovićem.

FOTO: A. S.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!