SKANDAL: Hrvati našli krivca za ustašku zastavu na dresu (FOTO)

Novosti online

01. 07. 2021. u 14:38

Reprezentacija Hrvatske je na EURO 2020 stigla stigla kao vicešampion sveta, a sa prvenstva Evrope odlazi bez učešća u četvrtfinalu, ali uz jedan veliki skandal.

СКАНДАЛ: Хрвати нашли кривца за усташку заставу на дресу (ФОТО)

Foto: EPA

Naime, dan nakon eliminacije "vatrenih" u osmini finala, hrvatski portal 24sata.hr je otkrio pomalo neverovatnu činjenicu - izabranici Zlatka Dalića na celom šampionatu "starog kontinenta" na dresovima nosili ne prikaz zastave Republike Hrvatske, već onu iz doba ustaške Nezavisne Države Hrvatske iz Drugog svetskog rata.

FOTO: EPA

I, posle prvobitnog, neveštenog objašanjenja "eto, desilo se, niko nije primetio", Fudbalski savez Hrvatske (HNS) će nekoga, ipak, da kazni. Možda.

Kako prenosi portal "Index.hr", za štampanje i grafičku obradu zvaničnih dresova hrvatske reprezentacije, HNS je sklopio ugovor s varaždinskom kompanijom Sitotisak Decolor. Vlasnik firme Damir Kumek odmah se ivzinio i poručio da takav grb nitko nije naručio ni namerno odštampao na dresu:

- Apsolutno je rel o slučajnosti i grešci, kazao je.

- Ubrzo se doznalo da je Kumekova firma pogrešila i u pravljenju dresova Hrvatske za prijateljsku utakmicu s Turskom, kada je na dresu, uz zastavu Hrvatske, stavila zastavu - Tunisa!, otkriva "Index".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna