"NEĆEMO RAZOČARATI" Milan Makarić i Marko Petković uvereni da će pokazati pravo lice u dva meča

N. ILjUKIĆ

06. 06. 2021. u 10:20

FUDBALSKA reprezentacija Srbije prevalila je put od 9.000 kilometara od Beograda do Kobea. Umorni, ali sjajno raspoloženi "orlovi" imaju dva cilja u dalekom Japanu.

НЕЋЕМО РАЗОЧАРАТИ Милан Макарић и Марко Петковић уверени да ће показати право лице у два меча

FOTO: FSS

Prvo da sutra ujutro u 9.00 na prvom kontrolnom meču protiv Jamajke pokažu da nisu "za džabe" prešli preko pola sveta. Zatim, da u petak 11. juna u 10.25 po našem vremenu protiv domaćina Japana pokažu klasu.

Na ispitu su svi: od selektora Stojkovića koji je ostavio zlatni, takoreći carski fudbalski trag u Japanu, kao igrač, ali i kao trener Nagoje, pa do podmlađenog tima koji ima priliku koja se retko ukazuje. Jer, teško da će Sava Aranđel Čestić ili Milan Makarić u skorije vreme biti deo A selekcije Srbije.

"Orlovi" su juče pre podne po našem vremenu trenirali na atletskom stadionu "Miki" u gradiću Hjogo, predgrađu Kobea, gde će formalno sutra ujutro biti domaćini Jamajki.

- Iskreno se nadam da ću golgetersku seriju nastaviti i u dresu reprezentacije. San svakog fudbalera je da zaigra za svoj nacionalni tim, a kada se to dogodi, naredni cilj je i da zatrese protivničku mrežu. Nikada u životu nisam imao duži put avionom. Uspeli smo koliko-toliko da se odmorimo, nadam se da će već posle prvog treninga sve biti lakše - kaže Milan Makarić, najbolji strelac Superlige Srbije koji je u dresu Radnika iz Surdulice čak 25 puta tresao mreže u minuloj sezoni.

Defanzifac Marko Petković hvali uslove rada u dalekom Japanu.

- Teren je odličan, uslovi su zaista fenomenalni kao što smo i očekivali. Imamo dovoljno vremena da se upoznamo sa kvalitetima Jamajke i Japana, nikoga nećemo potceniti, uopšte ne sumnjam da ćemo obe utakmice odigrati maksimalno i da nećemo razočarati - kaže Petković, defanzifac TSC iz Bačke Topole.

SEZONA IZ SNOVA

NAPADAČ Milan Makarić priznaje da je japanska turneja kruna sezone.

- Zaista sam imao sezonu iz snova. Misterov poziv je došao kao šlag na tortu, želeo bih da se zahvalim njemu, ali i svim ljudima koji su doprineli mom velikom uspehu u karijeri. Izuzetna je čast braniti boje svoje zemlje - kaže Makarić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)