RODNI GRAD SE OPROSTIO OD TOZOVCA: U Kraljevu organizovan komemorativni skup za legendarnog pevača narodne muzike (FOTO)

G.Ć.

08. 04. 2021. u 16:24

KOMEMORATIVNIM skupom u Svečanoj sali kraljevačke Gradske uprave i stanovnici grada na Ibru na prigodan način oprostili su se od nedavno preminulog Predraga Živkovića Tozovca, legendarnog pevača, kompozitora i harmonikaša, rođenog Kraljevčanina, koji je tokom svoje dugogodišnje i plodne karijere podario neke od najlepših i nezaboravnih narodnih pesama.

РОДНИ ГРАД СЕ ОПРОСТИО ОД ТОЗОВЦА: У Краљеву организован комеморативни скуп за легендарног певача народне музике (ФОТО)

Foto: G.Š.

- Bio je i ostao Kraljevčanin, a za sve što je uradio za svoj rodni grad u kojem je završio osnovnu školu i Gimnaziju bar malo smo mu se odužili zvanjem počasnog građanina – rekao je pored ostolag dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

U prisustvu prijatelja, poznanika i poštovaoca, osim gradonačelnika od Tozovca su se oprostili i školski drug dr Milan Matijević, kao i estradni umetnik Novica Negovanović, dugogodišnji prijatelj, kolega i saradnik.

- Kada ode jedna ovakva gromada od čoveka, shvatite da velikani zaista večno žive. Sve što bih rekao za našeg Tozu biće malo. Bio je poseban, ponos ovog grada, svi smo težili da budemo slični njemu. Izgubili smo najboljeg, Toza je neponovljiv – rekao je Negovanović. - Mnogo smo se družili, sećam se Kalemegdanske tersae gde smo se posle koncerata okupljali. Tu je pevao Zvonko Bogdan, voleli smo da ga slušamo. Tu su obavezno bili i Toma Zdravković, Nedeljko Bilkić… Pevaćemo njegove pesme, nećemo ga zaboraviti.

U muzikom delu nastupio je Negovanovićev sin na harmonici, a potom su on i Raša Pavlović akapela otpevali stihove Tozovčevu pesme – U Moravu cure zagazile…

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju