ŠLJOKICE "ZAPALILE" MREŽE: Praunuk popa Momčila Đujića izaziva burne reakcije na "Instagramu"

V. N.

19. 03. 2021. u 12:28

VELIKU prašinu su podigle slike koje na "Instagram" kači praunuk vojvode Momčila Đujića, Dane, koji živi u Americi.

ШЉОКИЦЕ ЗАПАЛИЛЕ МРЕЖЕ: Праунук попа Момчила Ђујића изазива бурне реакције на Инстаграму

Foto Instagram/glitterydane

Svoj profil je nazvao GlitteryDane (šljokičasti Dane), a slike, od kojih su mnoge eksplicitne, izazivaju podeljene reakcije. Dane poprilično napadno ističe svoje homoseksualno opredeljenje, pa je na fotografijama našminkan, kostimiran, obučen u žensko, blizak sa drugim muškarcima... Njegov profil prati više od 17.000 ljudi.

Kad se u Srbiji saznalo za Danetove objave, one su izazvale, mahom, negativne komentare, a nisu retke ni uvrede na njegov račun. On, međutim, ne odgovara na takve komentare, već samo - doda šljokice. Podršku za to što radi dobija od svoje majke, Đujićeve unuke, modne kreatorke Rajke Hajden - to pokazuju njene objave, takođe na "Instagramu".

Inače, Momčilo Đujić je bio srpski pravoslavni sveštenik i četnički vojvoda koji je predvodio dobar deo četnika na području severne Dalmacije i zapadne Bosne tokom Drugog svetskog rata. Preživeo je rat, predao se zapadnim saveznicima i emigrirao u SAD. Sve do smrti, 11. septembra 1999, živeo je u Kaliforniji, gde su danas njegova unuka i praunuk.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri