"DVA PUTA SAM SVIRAO TITU ZA ROĐENDAN": Malo poznati detalji života Sanje Ilića - Od honorara mogao je da živi pola godine

Novosti online

07. 03. 2021. u 15:22

KOMPOZITOR Aleksandar Sanja Ilić preminuo je danas u 70. godini nakon borbe sa virusom korona. Čuveni muzičar iza sebe ostavio je sina Andreja i pregršt hitova.

ДВА ПУТА САМ СВИРАО ТИТУ ЗА РОЂЕНДАН: Мало познати детаљи живота Сање Илића - Од хонорара могао је да живи пола године

Foto: Milena Anđela/ Arhiva "Novosti"

On je jednom prilikom istakao da je svirao Titu.

- Dva puta sam mu svirao za rođendan. Čekali smo ga satima u sobi, a program za njega bio je katastrofalan. Svirali su mu Šopena, a Titu to nije bilo po volji. Moj utisak je bio da se dosađivao. Svirao sam mu i na poslednjem rođendanu u Karađorđevu, kada smo pratili Čolu i Zlatka Pejakovića. Mnogi će se setiti te noći. Obratio nam se Tito mimo protokola. Govorio je da održava kontakte s nekim od tada najvećih kriminalaca. Sećam se da su nas loše platili. Vratio sam im novac i predložio da ga uplate u Titov fond. Na sletovima (proslava Dana mladosti na stadionu JNA, prim. aut.) bolje smo prošli. Od honorara samo za muzičku pratnju smo mogli da živimo pola godine bezbrižno. Bacale su se pare - govorio je on.

On je tada dodao da je njegov pradeda Aleksa Žujović 26 godina bio narodni poslanik Kraljevine Jugoslavije.

- Mislio sam da će on doveka držati rekord. Međutim, današnji političari će ga prestići. Za akademika sam još mlad (smeh). Više je moj brat Dragan Ilić Ilke za SANU - istakao je tada Ilić.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)