MITROVIĆ ODGOVORIO NA SVE SUMNJE: Prvi put u istoriji predstavljen prototip gradskog letećeg automobila!

Novosti online

24. 01. 2021. u 22:50

МИТРОВИЋ ОДГОВОРИО НА СВЕ СУМЊЕ: Први пут у историји представљен прототип градског летећег аутомобила!

Foto: PRDC

ŽELJKO Mitrović, osnivač i vlasnik Pink Media Group, svakim svojim novim potezom pokazuje kako treba negovati svoje strasti i da biti pionir u nečemu što služi kao globalni pokretač, koji treba da se prenese na druge u raznim sferama interesovanja.

Vlasnik TV Pink, još sredinom maja najavio je da će napraviti leteći automobil, kojim će preleteti Beograd. Malo smo sačekali, ali Željko je ispunio svoje obećanje! Prvi flying car – letelica za jednu osobu, proizveden u Željkovoj fabrici dronova, poleteo je danas u podne i sleteo bezbedno, sa sve Mitrovićem u njemu.

- Danas je 24. januar 2021.godine – 12 sati; namerno govorim datum i vreme zato što verujem da će ovaj dan ući u istoriju srpskog, al i evropskog vazduhoplovstva. Konačno, flying car koji smo najavljivali, danas će prvi put poleteti! - rekao je Mitrović pred prvo poletanje

Pink research development centar (PRDC) na čelu sa Željkom Mitrovićem i grupom inženjera  sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, uspeo je da napravi prvi flying car (opto hopter) električnu letelicu vertikalnog uzgona, za individualno i privatno korišćenje svih onih kojima su dosadile gužve u saobraćaju, ili prosto vape za avanturističkim duhom, ili pak žele da budu među prvima koji će dotaći budućnost.

Na osnovu samog projekta, i veoma orginalnog IT tesenja za kontrolu svih 8 motora i optimizacija baterija, Mitrović već je dobio ponudu za prodaju tri letelice u Dubaiju, dve u Nemackoj i jedne u Francuskoj. Kako vise nema sumnje da će ovaj projekt biti uspešan uveliko se sprema industrijska linijska proizvodnja, koja ce prvih 100 letelica izbaciti do kraja godine. 

- Ova letelica će biti spremna za industrijsku proizvodnju za manje od mesec dana - naglasio je Mitrović.

Bezbedno poletanje i što je još važnije - bezbedno sletanje Mitrovićevog prvog letećeg automobila, bio je najbolji mogući odgovor za sve skeptike, kada je ova tema bila u pitanju. Budućnost je definitivno stigla i ono što je sigurno je da je Mitrovićev flying car i njegov uspešan let- istorijski poduhvat u istoriji srpskog i evropskog vazduhoplovstva!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

pekicmeki

29.01.2021. 11:48

Mitroviću Željko, s obzirom da si prvi u istoriji napravio leteći automobil, ne oklevaj, patentiraj svoj izum. Zaštiti ga od krađe. Niko neće moći da napravi nešto ovako a da ti debelo ne plati. Požuri dok tebe neko ne tuži.