MITROVIĆ ODGOVORIO NA SVE SUMNJE: Prvi put u istoriji predstavljen prototip gradskog letećeg automobila!

Novosti online

24. 01. 2021. u 22:50

ŽELjKO Mitrović, osnivač i vlasnik Pink Media Group, svakim svojim novim potezom pokazuje kako treba negovati svoje strasti i da biti pionir u nečemu što služi kao globalni pokretač, koji treba da se prenese na druge u raznim sferama interesovanja.

МИТРОВИЋ ОДГОВОРИО НА СВЕ СУМЊЕ: Први пут у историји представљен прототип градског летећег аутомобила!

Foto: PRDC

Vlasnik TV Pink, još sredinom maja najavio je da će napraviti leteći automobil, kojim će preleteti Beograd. Malo smo sačekali, ali Željko je ispunio svoje obećanje! Prvi flying car – letelica za jednu osobu, proizveden u Željkovoj fabrici dronova, poleteo je danas u podne i sleteo bezbedno, sa sve Mitrovićem u njemu.

- Danas je 24. januar 2021.godine – 12 sati; namerno govorim datum i vreme zato što verujem da će ovaj dan ući u istoriju srpskog, al i evropskog vazduhoplovstva. Konačno, flying car koji smo najavljivali, danas će prvi put poleteti! - rekao je Mitrović pred prvo poletanje

Pink research development centar (PRDC) na čelu sa Željkom Mitrovićem i grupom inženjera  sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, uspeo je da napravi prvi flying car (opto hopter) električnu letelicu vertikalnog uzgona, za individualno i privatno korišćenje svih onih kojima su dosadile gužve u saobraćaju, ili prosto vape za avanturističkim duhom, ili pak žele da budu među prvima koji će dotaći budućnost.

Na osnovu samog projekta, i veoma orginalnog IT tesenja za kontrolu svih 8 motora i optimizacija baterija, Mitrović već je dobio ponudu za prodaju tri letelice u Dubaiju, dve u Nemackoj i jedne u Francuskoj. Kako vise nema sumnje da će ovaj projekt biti uspešan uveliko se sprema industrijska linijska proizvodnja, koja ce prvih 100 letelica izbaciti do kraja godine. 

- Ova letelica će biti spremna za industrijsku proizvodnju za manje od mesec dana - naglasio je Mitrović.

Bezbedno poletanje i što je još važnije - bezbedno sletanje Mitrovićevog prvog letećeg automobila, bio je najbolji mogući odgovor za sve skeptike, kada je ova tema bila u pitanju. Budućnost je definitivno stigla i ono što je sigurno je da je Mitrovićev flying car i njegov uspešan let- istorijski poduhvat u istoriji srpskog i evropskog vazduhoplovstva!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a