O SRBIJI S LJUBAVLJU Mirjana Bobić Mojsilović: Snimaću ljude koje srećem, a ponekad na neko malo putovanje povešću nekog gosta

Maja Ješić

09. 11. 2020. u 14:21

AUTORKA bestselera po kojima se snimaju i TV serije, novinarka, slikarka, pesnikinja, kolumnistkinja, uskoro će na TV Prva biti i autor i voditelj nove emisije.

О СРБИЈИ С ЉУБАВЉУ Мирјана Бобић Мојсиловић: Снимаћу људе које срећем, а понекад на неко мало путовање повешћу неког госта

Foto promo

Od 15. novembra, nedeljom u podne, Mirjana će gledaoce voditi po Srbiji, upoznavati ih sa gradovima i mestima, ljudima i običajima, osobenostima i lepotama znanim i neznanim, u emisiji "Srećna Srbija".

- Moja rediteljka i producentkinja, Marijana Petrović, ponudila je ovaj projektat Prvoj TV i oni su prihvatili. Ja godinama putujem po Srbiji sa mojim knjigama, postavljam slike sa tih putovanja na svom Instagram profilu, i došli smo na ideju da kad već putujem, to i snimimo i napravimo emisiju. Ideja mi je da pokažem da je Srbija lepa, divlja, nepoznata i da se može voleti sve u Srbiji, a ne samo Beograd - kaže za "TV novosti" autorka i najavljuje da želi da napravi emisiju koja će da bude zabavna, pozitivna, opuštena i da inspiriše ljude da upoznaju svoju zemlju.

Ne može se biti građanin sveta, izričita je, ako se ne poznaje i ne voli svoja zemlja.

- Snimaću ljude koje srećem, a ponekad na neko malo putovanje povešću nekog gosta, nekog mog prijatelja da zajedno otkrivamo lepote Srbije.

Drugim rečima, pokazivaćemo, i verujem da ćemo biti ubedljivi kako se može biti srećan i kada pada kiša, i u provinciji, i sa malim stvarima.

Nas je interesovalo koju od lepota i specifičnosti Srbije joj je najznačajnije da približi gledaocima, a ova uporna i neumorna putnica po Srbiji, koja je na drumovima prešla mnogo stotina hiljada kilometara, putujući sa svojim knjigama, ne samo po većim gradovima nego i po skrajnutim mestima, kaže nam da je ta čarobna i neodoljiva "mantra" Srbije njena raskošna priroda, ljudi, dobre priče, hrana...

- Raduju me putovanja po Srbiji, humor i običnosti - poručuje Mirjana Bobić Mojsilović.

............................................................................................................................

Foto promo

MARIJANA Petrović, kao plodni i decenijama angažovani uspešni reditelj i producent, potpisala je najgledanije TV emisije zabavnog i edukativnog karaktera na RTS, TV Pink, poput "Žikine šarenice", dečje serije "Vuk Karadžić", najveće koncerte i turneje Zdravka Čolića i "No smoking orkestra", muzičke spotove naših najpoznatijih pevača... Izuzetan pečat ostavila je sa filmovima o Viminacijumu, koje je radila za Arheološki institut, a za izuzetno plodnu saradnju sa Turističkom organizacijom Srbije i za promociju Srbije u svetu darivana je priznanjem Turistički cvet.

Otuda i ne čudi što je Srbija, kao inspiracija, ponovo u njenom fokusu. Ali, sada, najavljuje gledaocima preko "TV novosti": "Dižemo se na viši stepenik i gledaoci i ja. Videće se i čuti ono što do sada nije u novom ciklusu emisija `Srećna Srbija` na TV Prva".

Rediteljka nam kaže da je ostalo malo mesta koja nije obišla radeći prethodnu emisiju skoro 15 godina. Klesale su se priče, a ona je kao kroz sito skupljala zlatne podatke, događaje, običaje, ljude... I onda je došlo vreme za viši stepenik. Postala sam željna nečega novog, drugačijeg, najavljuje.

I to drugačije, najbolje će, sasvim je sigurna, realizovati sa Mirjanom Bobić Mojsilović.

- Pre svega, poznajemo se preko trideset godina. Mira je kraljica umetničke svestranosti. Nije mi bilo teško da shvatim da je ona prava osoba za to i da će na najsuptilniji način pokazati gledaocima da ima sreće, lepote i mudrosti u našoj Srbiji. I pilot emisija koju smo uradile još na terenu, u toku snimanja, bila je dokaz da je odabir bio bez greške. Mira je lepršala ulicama Novog Pazara, šarmirala i prenosila predivnu energiju. Ljudi u razgovoru sa njom postanu nekako veseliji, a ozbiljniji. Pored nonšalantnosti tu je i autoritet njene svestrane ličnosti.

Želite da gledaocima predočite jednu lepu i specifičnu Srbiju, poetikom Mome Kapora, Zuke Džumhura?

- Tačno, Mira će biti odlična naslednica serijala "Putujem i pričam". Razlika će biti u novom pristupu prezentovanja destinacije, kao i sve ostalo, primereno današnjim uslovima. Emisija će trajati kao jedan školsko čas, četrdeset pet minuta, dovoljno vremena da se puno kaže i održi pažnja, da gledaoci danima, do sledeće epizode, razmišljaju o onome što su videli i čuli. I da pamte, i da požele da odu tim putem. Prvi serijal će trajati do juna, a želimo da traje što duže i da je pogleda i u njoj učestvuje što više ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna