DOĆIĆEMO U SRBIJU DA PECAMO ŠARANE: Din Mejsi, nekadašnji svetski šampion u atletici i domaćin serijala "Poznati ribolovci""

N. D.

26. 10. 2020. u 16:36

PRE dve decenije, dvostruki svetski šampion u atletici i reprezentativac Velike Britanije na Olimpijskim igrama, Din Mejsi, nizao je uspehe osvajajući kilometre i medalje u disciplini dekatlon (desetoboj).

ДОЋИЋЕМО У СРБИЈУ ДА ПЕЦАМО ШАРАНЕ: Дин Мејси, некадашњи светски шампион у атлетици и домаћин серијала Познати риболовци

Foto Viajsat

Do 2008, televizijske kamere beležile su svaki njegov sportski uspeh, sve do povrede koja ga je te godine udaljila s trkačkih staza. Ipak, za Mejsija to nije bio razlog da se pozdravi sa sportom. Samo je promenio disciplinu. Usmesto trkanja, izabrao je nešto mirnije - ribolovačke vode, i tako nastavio druženje sa svojim obožavaocima, ali i novim gledaocima koji su imali priliku da čuvenu sportsku zvezdu upoznaju u drugom svetlu. Već drugu sezonu Mejsi širom sveta peca sa slavnima u serijalu "Poznati riblovci", a nove epizode drugog ciklusa pratimo subotom od 21.50 na kanalu Vijasat Eksplor.

- Ove godine, na moju radost, uspeli smo da obiđemo neke zemlje u kojima ranije nisam bio. Uglavnom smo pecali na rekama, kanalima i jezerima, mada ćemo imati i jednu neobičnu morsku pecarošku avanturu. Tri epizode snimljene su u Velikoj Britaniji, dve u Španiji i Italiji, a jedna, meni možda i najdraža, u Hrvatskoj - otkriva Mejsi, u ekskluzivnom intervjuu za "TV novosti", ističući da se oduševio prirodom i ljudima na Balkanu. - Nisam uspeo mnogo toga da vidim od Hrvatske, jer smo vreme uglavnom proveli pecajući, i kraj vode. Čak i uveče bismo ostajali kraj štapova. Samo su kamermani bili pošteđeni tog "luksuza" - uz smeh zaključuje Mejsi.

Foto Viajsat

Po čemu ćete pamtiti dolazak u naše krajeve?

- Organizovati TV pecanje u bilo kojem delu sveta pre, recimo, desetak godina bio je veliki izazov. Danas, kada među svojim prijateljima na "Fejsbuku" imam veliki broj ljudi sa svih strana sveta, među kojima i mnogo Hrvata i Srba, koje lično ne poznajem ali smo prijatelji jer svi na profilnoj slici imamo ribu na udici, to se sredi očas posla. Treba samo poslati nekoliko poruka, raspitati se gde su najbolja mesta za ribolov, koja vrsta ribe se peca i za dva dana već možete poći na put.

ČUDOVIŠTE U RUKAMA

 ŠTA je bio najveći izazov tokom ovog ciklusa za vas?

- Definitivno je to epizoda u kojoj smo upecali šarana.

Došli smo sa jednim razlogom, da ulovimo tog čuvenog soma od šest stopa. Gost u ovoj epizodi bio mi je legendarni irski fudbaler Adam Runi. Ono što je najbolje od svega je to što smo posle dva dana i dve noći na jezeru nedaleko od Zagreba u toj nameri i uspeli. Čudovište je bilo u našim rukama. Međutim, silk je pukao i nagrada nam je doslovno - iskliznula iz ruku. Imali smo dve opcije. Da podvijemo rep i vratimo se poraženi kući, ili da zagazimo ponovo u vodu i ovog puta, sledeći ribolovački mit o šaranu od 30 kilograma, probamo da dokažemo da li je ta legenda - istinita. I na našu sreću, i moje veliko oduševljenje, pokazalo se da zaista jeste. Za Britaniju smo otišli sa još jednim rekordom - kapitalcem koji se retko viđa, i koji je za svakog okorelog pecaroša najveća nagrada.

Ipak, u emisijima se vidi da nije sve tako jednostavno kada se nađete na licu mesta?

- Tako je! Kad stignete u Hvatsku, na reku dugačku 300 kilometara, sa jedinom informacijom da tu negde postoje sjajni šarani, pred vama je veliki izazov da pronađete to idealno mesto. Ipak, vratili smo se veoma zadovoljni. Upecao sam jednog od najvećih somova u svojoj karijeri, snimajući tu epizodu. Nažalost, pukao mi je silk, i som je pobegao, a na nama je bila odluka da se vratimo kući ili da tražimo od produkcije još novca. Srećom, oni su nam odobrili budžet, a mi smo ulovili ono po šta smo i došli - grdosiju od šarana.

Foto Viajsat

Znate li da se i kod nas u Srbiji dobro peca?

- Naravno, čuli smo da su srpski šarani nešto zaista posebno. Voleo bih da dođemo i da proverimo tu informaciju. Zaista bi bilo sjajno da u nekoj od narednih epizoda obiđemo i Srbiju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!