PROĆI ĆE NEKAŽNJENO? Danijela Štajnfeld otkrila zašto neće da kaže ko ju je silovao

Novosti online

08. 09. 2020. u 22:36

GLUMICA i rediteljka Danijela Štajnfeld putem video poziva rekla je niz detalja o filmu na kom radi, a koji je već podigao mnogo prašine.

ПРОЋИ ЋЕ НЕКАЖЊЕНО? Данијела Штајнфелд открила зашто неће да каже ко ју је силовао

Foto: S. Šarić

Na samom početku emisije "Presing" puštena je scena kojom počinje njen dokumentarni film "Zaceli me", koji je posvećen žrtvama seksusalnog zlostavljanja, i sa kojim je priznala da je i sama bila silovana od strane jednog moćnika iz filmske produkcije.

Film počinje telefonskim razgovorom između Danijele i njene majke kada ona saopštava porodici da je doživela silovanje.

- Htela sam da vam kažem da sam ja dožvela silovanje pre 4 i po godine u Srbiji i onda sam otišla u Ameriku, i bilo mi je mnogo teško, ali sada sam dobro. Samo hoću to da vam kažem, nisam vam do sada rekla jer nisam htela da se brinete. Sada vam to govorim jer pravim film o drugim žrtvama silovanja - rekla je Danijela u gorepomenutoj emisiji.

Voditelj na samom početku razgovora sa Danijelom rekao je da je neće pitati za ime silovatelja, a ona je otkrila razlog zbog kojeg ne želi da otkriva njegovo ime.

- Ako bih htela da kažem ime svog silovatelja, prvo sam mogla to da uradim u filmu ako sam to želela jer je moja produkcija. Razlog je što nisam dala ime silovatelja u filmu je jednostavan, ako bih rekla ime, fokus filma bi se sveo na to. Međutim, priča “Zaceli me” ima misiju da svede pažnju na poziciju žrtve. Većina nas koji smo bili silovanis, napadnuti smo od strane nekog iz naše okoline, nekog za koga mi znamo, koga pošutjemo, i što je najgore, kome verujemo - rekla je Danijela.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)