DANIJELA ŠTAJNFELD JOŠ NE OTKRIVA IME NAPASNIKA: Teško je dokazati silovanje

S. J. M.

27. 08. 2020. u 23:10

UKOLIKO glumica Danijela Štajnfeld i odluči da otkrije ime moćnika iz filmske industrije, za koga tvrdi da ju je pre četiri i po godine silovao, pravni stručnjaci smatraju da će to biti veoma teško dokazati.

ДАНИЈЕЛА ШТАЈНФЕЛД ЈОШ НЕ ОТКРИВА ИМЕ НАПАСНИКА: Тешко је доказати силовање

Foto: D. Mišić

Više tužilaštvo u Beogradu naložilo je Upravi kriminalističke policije u Beogradu da prikupi potrebna obaveštenja o eventualnom krivičnom delu. To znači da uzmu izjavu od Danijele, šta se tačno dogodilo, kada, kao i ime i prezime tog moćnika.

Trenutna prepreka je što ona živi u Americi u koju se odselila posle silovanja. Postoji mogućnost da policija video-linkom uzme njenu izjavu ili da čekaju kad Danijela dođe u Srbiju.

- Ne može policija nasumice da juri moćnika - kaže advokat Jelena Stojić. - A pitanje je da li je ona spremna da otkrije ko je. I ako ga identifikuje, diskutabilno je da li se, posle toliko vremena, silovanje može i dokazati. Ne znam da li ona ima konkretne dokaze, ali moglo bi se svesti na njenu reč protiv njegove. Silovanje je u sudskom procesu teško dokazati, jer mora postojati prinuda i da žrtva pruža otpor, a naročito ako nije odmah prijavljeno i nije urađen lekarski pregled kako bi se utvrdile povrede i opšti elementi tog krivičnog dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (7)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja