SVE ĆE SE USKORO SAZNATI: Oglasila se Danijela Štajnfeld koju je silovao filmski moćnik

Novosti online

29. 08. 2020. u 10:37

GLUMICA Danijela Štajnfeld nakon što je u svom dokumentarnom filmu "Zaceli me" otkrila da ju je na početku karijere silovao filmski moćnik iz Srbije, oglasila se putem uživo uključenja na Instagramu.

СВЕ ЋЕ СЕ УСКОРО САЗНАТИ: Огласила се Данијела Штајнфелд коју је силовао филмски моћник

Foto: S. Šarić

Ispričala je da joj je drago i da joj je srce puno zbog velike podrške koju je dobila, a naglasila je da će istina uskoro izaći na videlo, kao i da su svi detalji u njenom filmu.

- Hoću da vam kažem da mi je puno srce i da mi je drago zbog podrške koju mi svi dajete na socijalnim mrežama, hvala vam. Hoću da se zahvalim i ljudima koji prave neukusne i lažne komentare, koji me na neki način dehumanizuju. Oni su potrebni svima nama u ovoj borbi, jer su svedoci u kakvoj kulturi živimo, kada žrtva seksulanog nasilja progovori i kako se tretira, to je dokaz i ukaz zašo je teško progovoriti  - rekla je Danijela na početku.

- Ja sam oko svega toga, što sam htela i mogla da kažem, rekla u svom filmu, "Zaceli me", koij se prikazao na Filmskom festivalu u Sarajevu, koji se, nežalost, zatvorio pre nego što su tabloidi smisli da pišu sve i svašta o meni i filmu. Neke razne, opasne stvari na neki način. Te laži su opasne, imaju posledice i ja vas molim ovim putem da ne verujete tabloidima i žutoj štampi, ništa od toga nije istina, to su sve glasine - ispričala je glumica.

- Oni citiraju nešto što nisam rekla. Sve je to poteklo kada je jedan časopis objavio članak o meni i neki tabloidi su, moja pretpostavka je, preveli to na guglu. Potpuno pogrešno peveli i od toga se napravila cela priča, koja, kažem, nije istina - rekla je i dodala:

- Hoću da vam se javim povodom toga i kažem da sam super, da se čuvam, da sam glasna i osećam podršku. Istina će izaći na videlo, a detalje o svemu ovome ćete videti u mom dugometražnom filmu, puno radimo na tome da ga donesemo u Srbiju.

- Jedva čekam da podelim taj film sa vama, taj film nije o meni, već posledicama i uzocima ćutanja u vezi zlostavljanja i šta to nama pravi kao društvu. Jako sam ponosna na ono što sam napravila, jedva čekam da vidite celu moju istinu i sve što hoću da podelim sa vama što je iskreno i intimno i najveća tajna koju sam čuvala sve ove godine. Sve će se uskoro saznati - zaključila je glumica.

Iako Danijela tvrdi da su mediji na pogrešan način preneli njenu priču, glumica je za TV Sarajevo govorila o dokumentarcu i onome kroz šta je prošla, rekavši da se na priznanje ohrabrila tek kada je film završila.

- Moja ideja je bila da napravim film o posledicama silovanja, seksualnog zlostavljanja, iz perspektive žrtava i ljudi koji su počinili zločine. Kad smo napravili sirovi materijal, prvi montažni tejk narativa, u tom momentu sam se ohrabrila da podelim moju priču. Deo moje priče je došao u zadnjem momentu nastanka ovog filma - rekla je Danijela tada za TV Sarajevo.

- Nisam se usudila bilo kome da kažem šta se meni desilo u danima posle seksualnog zlostavljanja. Ja sam jako brzo, u prvim momentima posle traume, mozak se "razračuna" i vidi da, ako bilo kome kažem, posledice toga da ako prijavim će možda biti mnogo gore za mene i moju bezbednost, moju porodicu, budućnost... - rekla je glumica tada i dodala:

- Poveravala sam se laptopu... Radila sam male video zapise, na koje sam čak i zaboravila, danima sam bila u šoku. Onda, kad smo u montaži smislili da vidimo ima li nešto arhivsko, pronašli smo to na hard drajvu koji se skroz raspao. Ti materijali su sad dragoceni testament, kako žrtva podnosi i kako se nosi sa tim u danima posle zločina - objasnila je Danijela.

Danijelino obraćanje pogledajte KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili