CRNI FEBRUAR RADOŠA BAJIĆA: Poznati glumac i režiser ostao bez oca, a pre tri godine ispratio je velikog prijatelja Đodu (FOTO)

S.BABOVIĆ

08. 02. 2023. u 17:39

FEBRUAR kao da je crn mesec za velikog režisera i glumca Radoša Bajića, kome je kasno sinoć preminuo otac, Miloš Mirka Bajić.

ЦРНИ ФЕБРУАР РАДОША БАЈИЋА: Познати глумац и режисер остао без оца, а пре три године испратио је великог пријатеља Ђоду (ФОТО)

Foto:S.Babović,priv.arhiva

Popularni Radoš,rođen u Medveđi kod Trstenika pre tri godine je u februara ostao bez velikog prijatelja, glumca-naturšika kome je nesebično pomagao kroz život i karijeru.

- Miroljub Trošić, dobri Đoda, spada u red onih Srba, onih običnih ljudi, koji niknu u jednom narodu,sredini i koji svojim veličanstvenim delom,talentom, dobrotom, ostave neizbrisiv trag, večnu pamjat i duboko sećanje šta su i kakvi su bili - rekao je Radoš Bajić, u svom potresnom govoru na sahrani,pored odra svog druga iz detinjstva.

Pola godina posle smrti Đode u koga se Srbija zaljubila gledajući hit seriju „Selo govri,a baba se češlja“(2006-2016), Radoš Bajić je pomogao da se izradi poseban mural u rodnom selu, sa likom harizmatičnog prijatelja iz detinjstva.

-Oca su svi voleli,prijatelji,komšije,meštani,a unucima kojih ima petoro, bio je idol -ispričala nam je Slavica,glumčeva ćerka. - Na žalost,nije bio dobrog zdravlja,a i predao se nekako nakon mamine smrti. Šlog, koji je doživeo ostavio je posledice.

Đoda je karijeru počeo u Amaterskom pozorištu u Trsteniku,gde je uspešno ostvarivao više dramskih uloga.Potom je blizu 24 godine bio nastavnik u školama u okolini Kraljeva,vodio je folklorne grupe, uvek uz harmoniku.Proslavljeni režiser Radoš Bajić,koji je odrastao pored Đode, pomogao mu je da u kasnim godinama zaigra u kultnoj TV seriji.

Poznato je da Đoda nije bio bez poroka,ali oni su bili deo njegovog šarma.

-Kada bi mu skrenuli pažnju na to da pićem daje loš primer unucima, on bi rekao “ma dajte,ljudi,ja im baš dajem primer”, ali “dajem primer, kakvi ne treba da budu!”-prisećali su se za „Novosti“ meštani Medveđe.

BONUS VIDEO - VOLEO JE BOKS I HEMFRIJA BOGARTA: Josif Tatić nas je napustio pre tačno deset godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju