KĆERKA MARTA KAO GOŠĆA: Vasil Hadžimanov o večerašnjem koncertu u Beogradu, novom albumu, pedagoškom radu...

Tatjana Loš

14. 07. 2022. u 07:52

VEČERAS će Kalemegdan ponovo biti čarobna pozornica džeza, jer "Vasil Hadžimanov bend", sada već tradicionalno, nastupa na letnjoj sceni "Bitef art kafea".

KЋЕРКА MАРТА КАО ГОШЋА: Васил Хаџиманов о вечерашњем концерту у Београду, новом албуму, педагошком раду...

Marta i Vasil, Foto A. Stanković

Frontmen grupe kaže da dobre stvari ne treba menjati, pa su pod tom parolom opet zakazali koncert na istom mestu, u gotovo isto vreme. I sve će, dodaje Vasil Hadžimanov (49), biti isto, a opet sasvim drugačije.

- Isto se radujem nastupu, isto sam uzbuđen i ista me trema "nosi", ali biće ovo jedan potpuno "svež" koncert, na šta je publika već navikla - kaže za naš list Hadžimanov. - Ko je dosad sa nama bio na Kalemegdanu, ili na bilo kom drugom mestu, zna da je muzika koju sviramo svaki put drugačija.

Džez pijanista i kompozitor, čije su kompozicije proglašene za umetnička dela od izuzetnog značaja za Srbiju, otkriva da će publici večeras pokloniti i nešto od novog materijala, koji će se naći na njihovom osmom albumu.

- Bilo je predloga da se strpimo do kraja ove ili početka sledeće godine kada će izaći album, ali ipak smo odlučili da pred publiku izađemo sa nekim novim kompozicijama - kaže Hadžimanov.

Muzičar beskrajnog dara otkriva da bend na Kalemegdanu neće sve vreme nastupati sam, jer će im u pomoć priteći gosti. Među njima će biti Marta Hadžimanov, Vasilova kćerka, koja će pravo sa studija u Nemačkoj stići na koncert. Na pitanje ko ima veću tremu zbog zajedničkog nastupa - da li tata ili kćerka, Vasil kaže da su oboje pozitivno uzbuđeni.

- Jedva čekamo da izađemo na scenu, a dobra stvar je što smo lišeni svakog straha da ćemo nešto "zabrljati". Marta, koja se opredelila za karijeru operske pevačice, veoma je iskrena u svom zanatu, a i nas dvoje smo već imali uspešnu saradnju. Ona će se pojaviti i kao gošća na našem novom albumu - kaže muzičar.

Sumirajući prvu polovinu 2022. godine, Hadžimanov ističe da mu je veliki plezir učinilo imenovanje u vanrednog profesora na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Pre toga je radio kao gostujući profesor, a u pedagoške vode je pre devet godina uplovio kao predavač u Štipu. Ovo mu je sada poseban izazov, jer će mnogo intenzivnije raditi sa mladim ljudima.

- Priznajem da mi pedagoški rad vrlo prija, a naročito kada vidim da to što radim, daje efekte. Zadovoljni i motivisani studenti su ono što me inspiriše i nastojaću da im još više prenesem znanje koje imam. Talenata, na sreću, ima i te kako - kaže profesor Hadžimanov.

TRI GITARE U NOVOM SADU

DVA dana posle beogradskog nastupa, u subotu 16. jula u Novom Sadu, Vasil Hadžimanov će prvi put nastupiti sa Bojanom Zulfikarpašićem i Matijom Dedićem. Koncert je zakazan za 22.20 u "Kreativnom distriktu" i to pod nazivom "Klavirsko trojstvo".

- Veliko zadovoljstvo mi pričinjava činjenica da će se u Evropskoj prestonici kulture prvi put ukrstiti zvuci (naše) tri gitare. Svako od nas je "svoj", a u subotu ćemo biti "svoji" - kaže Hadžimanov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!