SRPSKO-RUSKI DŽEZ: Pijanista Vasil Hadžimanov i saksofonista Oleg Kirejev 10. februara u Beogradu

V. N.

24. 01. 2022. u 12:30

SRPSKI etno-džez pijanista Vasil Hadžimanov, koji je nedavno proslavio četvrt veka karijere, i najveći ruski etno-džez saksofonista Oleg Kirejev, održaće zajednički koncert 10. februara u "Novom Bitef art kafeu" u Beogradu.

СРПСКО-РУСКИ ЏЕЗ: Пијаниста Васил Хаџиманов и саксофониста Олег Кирејев 10. фебруара у Београду

Foto N. Skenderija /P. Milošević

Umetnici će izvesti džez kompozicije u neobičnim i jedinstvenim aranžmanima, prožete ruskim i srpskim tradicionalnim melosom, kao sasvim novo čitanje najboljih autorskih kompozicija predstavnika savremene balkanske i ruske džez scene. Sve što publika voli u stvaralaštvu Vasila Hadžimanova, doneće novi zvuk saksofona ruskog muzičara, na potpuno nov način. Sa druge strane, Vasil će uneti nove boje i balkanski ritam u kompozicije koje je napisao Oleg Kirejev - više tradicionalnog kolorita u džez klasiku.

Hadžimanov i Kirejev su saradnju započeli pre dve godine zajedničkim koncertima u Beogradu, kao i turnejom po Rusiji, u intimnim prostorima. Zajedno su istraživali spoj tradicionalne muzike i popularnih pesama, a rezultat je bio nastajanje novog projekta rusko-srpskog džeza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja