ZBOG KRAĐE GLASOVA PRIJAVIO DEVET OSOBA: Aca Lukas kao organizatore kriminalne grupe označio rukovodioce RTS

V. M. P.

18. 03. 2022. u 08:15

FOLK pevač Aca Lukas i njegov menadžer Saša Mirković, koji su u sredu podneli krivične prijave Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv generalnog direktora Radio-televizije Srbije Dragana Bujoševića, urednice Zabavnog programa Olivere Kovačević i sedmoro članova žirija - Nede Ukraden, Une Senić, Vladimira Nikolova, Slobodana Markovića, Dragana Ilića Ilketa (finale), kao i Željka Vasića i Tijane Milošević (polufinalne večeri), zbog trgovine uticajem i dogovaranja rezultata takmičenja "Pesma za Evroviziju", kao organizatore kriminalne grupe označili su Bujoševića i Kovačevićevu.

ЗБОГ КРАЂЕ ГЛАСОВА ПРИЈАВИО ДЕВЕТ ОСОБА: Аца Лукас као организаторе криминалне групе означио руководиоце РТС

Foto ATA Images

Lukas i Mirković su juče, za "Novosti", potvrdili da su svi gore navedeni prijavljeni za trgovinu uticajem, za šta je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina, dok su protiv Bujoševića, Kovačevićeve i Ukradenove podnete i krivične prijave za dogovaranje rezultata takmičenja nacionalnog izbora za predstavnika na "Evrosongu". Za to delo zaprećena je zatvorska kazna u trajanju od šest meseci do tri godine, kao i novčana kazna.

I tu nije kraj. Lukas i Mirković najavljuju da će proširiti krivičnu prijavu Tužilaštvu za privredni kriminal protiv odgovornog lica, kompanije "Komtrejd sistem integrejšen", koja je bila zadužena za obradu SMS glasova koje je publika slala, zbog krađe i prekrajanja rezultata SMS glasova.

Foto: Arhiva Novosti

Podsetimo, RTS je ranije saopštio da softver zbraja glasove automatski, bez mogućnosti da ljudski faktor utiče na broj poslatih SMS poruka i krajnji rezultat glasanja, najavivši tada da će zbog navedenih optužbi podneti tužbu protiv Ace Lukasa. I kompanija "Komtrejd" se tada oglasila saopštenjem, navevši da je glasanje bilo regularno i transparentno.

- Nisu tačni navodi pojedinih medija da smo tužili samo tri člana žirija iz finalne večeri - kategoričan je Lukas.

- Tužili smo svih pet članova, plus dva člana žirija iz polufinalnih večeri jer, kako je navedeno u prijavi, po nalogu Bujoševića i Kovačevićeve nisu glasali za mene, i to iz ličnih razloga i nesuglasica.

- Naveli smo i da su uticali na glasove dobijene od publike SMS porukama, tako što su objavili lažne rezultate glasanja, imajući u vidu da je glasanje bilo neregularno.

Dragan Bujošević, Foto V. Danilov

Inače, Lukas je juče na insta-storiju objavio snimak najboljih drugarica - naše evrovizijske predstavnice Konstrakte i novinarke Une Senić, uz tekst:

- Od najbolje drugarice 12 poena! Ko je formirao žiri i bavio se nameštanjem i krađom SMS poruka koje treba da idu u humanitarne svrhe? Odgovor će pronaći Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Čelnici Javnog servisa juče se nisu oglašavali povodom krivičnih prijava koje je podneo Lukas.

Olivera Kovačević, Foto ATA Images

SUTRA NOVA PESMA "POKIDAN"

LUKAS je, uprkos tome što nije postao predstavnik Srbije na "Evrosongu" u Torinu, ipak profitirao od učešća na takmičenju "Pesma za Evroviziju", na kom je zauzeo peto mesto sa baladom "Oskar". Osim što mu ponude za nastupe stižu iz časa u čas, folker je za 14. april zakazao veliki beogradski koncert u "Štark areni", a za sutra je najavio novo iznenađenje za verne obožavaoce.

- Sutra u 13 časova, na mom jutjub-kanalu biće premijerno prikazan spot za novu pesmu "Pokidan" - rekao nam je Lukas.

- I ovu numeru, kao i moje prethodne hitove, uradio je kompozitor Saša Nikolić. U spotu "Pokidan" pojavljuje se atraktivna manekenka Irena Jovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024