MILAN MARIĆ IGRA ŽARKA LAUŠEVIĆA: Snima se serija o kobnoj noći i robiji popularnog glumca (FOTO)

Novosti online

18. 01. 2022. u 21:45

NA proleće počinje snimanje serije "Pad", nastale po knjizi "Godina prođe, dan nikad" Žarka Lauševića, a slavnog dramskog umetnika igraće Milan Marić.

МИЛАН МАРИЋ ИГРА ЖАРКА ЛАУШЕВИЋА: Снима се серија о кобној ноћи и робији популарног глумца (ФОТО)

Foto: V. Danilov/Instagram

U opciji za glavnu ulogu je bilo nekoliko glumaca, a najozbiljniji konkurent Mariću za rolu Žarka Lauševića bio je Miloš Biković. Serija će imati osam epizoda, scenario potpisuju Bojan Vuletić i Petar Mihajlović, a režiju Vuletić, koji je s "Fajerflaj produkcijom" već radio "Porodicu", koja govori o hapšenju Slobodana Miloševića.

- Nova serija u produkciji Fajerflaja pod nazivom 'Pad' nastaje po motivima knjige Žarka Lauševića 'Godina prođe, dan nikad'. Motivi iz njegove knjige poslužiće da opišemo jedno vreme, početak rata u bivšoj Jugoslaviji, siromaštvo i izolaciju kroz tragičnu sudbinu najpoznatijeg jugoslovenskog glumca. Scenario nije samo prepisana knjiga već su scenaristi slobodno interpretirali određene delove, obogaćujući ga likovima i događajima koji ne postoje u samoj autobiografiji - rekao je Vuletić.

Mladi reditelj je već s Marićem sarađivao na seriji "Porodica", gde je glumac igrao Čedomira Jovanovića, a sada pojašnjava kako je došlo do nove saradnje.

- Ulogu poznatog jugoslovenskog glumca koji se nalazi na vrhuncu karijere, ali koji spletom tragičnih okolnosti ubija dva mladića i ranjava trećeg igraće naš trenutno najbolji glumac mlađe generacije Milan Marić. On je bio logičan izbor ne samo zbog fantastične saradnje na seriji 'Porodica' već i zbog snažne emotivne slojevitosti, koju samo on može da podari ovako kompleksnom liku.

- Serija će biti snažna posveta glumi i glumcima na ovom našem podneblju, ali će se takođe baviti temama karakterističnim za tragično vreme devedesetih godina u bivšoj Jugoslaviji: Kako jedno tragično vreme utiče na sudbinu običnih ljudi? Kako stvaralačka, umetnička energija može postati destruktivna i rušilačka? Šta je to što nas tera u destrukciju? To su samo neke od veoma kompleksnih i izazovnih tema kojima ćemo se baviti u novoj seriji 'Pad.

Glumac Žarko Laušević pre deset godina napisao je knjigu "Godina prođe, dan nikad", u kojoj je opisao šta se sve dešavalo kobne noći 31. jula 1993. godine, kada je usmrtio dvojicu momaka, a jednog ranio. U javnosti se od tada mnogo puta spekulisalo kako će se po ovoj knjizi napraviti film i serija, međutim, tek sada je došao taj trenutak. Prava za ekranizaciju je prodao pre više od godinu dana produkcijskoj kući koja potpisuje uspešne serijale "Tajkun", "Močvara", "Klan","Kalkanski krugovi", "Feliks", "Crna svadba" i "Čudne ljubavi".

BONUS VIDEO -Kakav je bio Dragan Nikolić - Gospodin mangup?

(Kurir)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ŽELITE DA ODUŠEVITE SVOJE NAJMLAĐE: Nema boljeg izbora od ovog hotela u Bodrumu, a ništa manje se ni vi nećete oduševiti