NIKOLA ROKVIĆ PODELIO SLIKU KOJA TERA SUZE NA OČI: Pevač neutešan nakon smrti oca Marinka (FOTO)

Novosti online

13. 11. 2021. u 13:34

MARINKO Rokvić preminuo je 6. novembra u 68. godini nakon duge i teške bolesti.

НИКОЛА РОКВИЋ ПОДЕЛИО СЛИКУ КОЈА ТЕРА СУЗЕ НА ОЧИ: Певач неутешан након смрти оца Маринка (ФОТО)

Foto: Arhiva Novosti

On je pre dava dana sahranjen na Novom bežanijskom groblju. Pored mnogobrojnih kolega i prijatelja tugu nisu krili Nikola i Marko, Marinkovi sinovi i naslednici njegovog raskošnog talenta.

Marinkov sin Nikola oglasio se na društvenoj mreži Tviter i podelio fotografiju na kojoj je njegov otac, kao i pokojni pevači Ljubiša Stojanović Luis i Toma Zdravković.

- Ja sam bio početnik kada smo se upoznali. To je bilo negde 1974. godine, kada su sve kafane i restorani u Beogradu radili do ponoći, osim "Gradskog podruma", koji je radio od ponoći do zore. I onda sam ja sa mojim muzičarima, kad završimo nastup, u dvanaest sati odlazio u "Gradski podrum", onim danima kad je Toma tamo pevao, da ga slušam i učim - govorio je Marinko Rokvić o velikom kafanskom pevaču.

- Bio je drugačiji od svih u to vreme. Ja sam, kao klinac, obožavao neke pevače koji su imali mnogo jače glasovne mogućnosti od njega, ali sam vremenom shvatio da je on poseban, jer je uspeo da svoje pevanje prilagodi svojim pesmama. On je pevao intonacijski čisto do perfekcije i imao je to visoko "ce" koje je bilo jedinstveno, tako da su svi drugi, koji su kasnije pokušavali da pevaju na takav način, bili smešni.

Marinko Rokvić je rekao da je Toma u njemu video talenat i dao mu puno saveta koji su mu pomogli.

BONUS VIDEO - "JEDINA MOJA" PRATI MARINKA U VEČNI ŽIVOT: Harmonikaši se opraštaju od čuvenog pevača

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)