SUZE KRAJ SPOMENIKA PESNIKA TUGE: Leskovčani obeležili tri decenije od smrti Tome Zdravkovića (FOTO)

I.Mitić

01. 10. 2021. u 15:25

MISLIM da je na ovaj dan najlogičnije mesto da se film o Tomi Zdravkoviću prikaže baš ovde i da mi svi budemo ovde. Srećan sam i ponosan na celu ekipu koja je bila uključena u ideju da napravimo film o čoveku koji je to svakako zaslužio i na možda najlepši način zadužio ovaj grad i sve nas – kazao je glumac Milan Marić.

СУЗЕ КРАЈ СПОМЕНИКА ПЕСНИКА ТУГЕ: Лесковчани обележили три деценије од смрти Томе Здравковића (ФОТО)

Foto: I.Mitić

On je, posle tri decenije, oživeo lik slavnog pevača Tome Zdravkovića u filmu „Toma“, koji ovih dana puni bioskopske dvorane. Leskovačka premijera organizovana je baš na dan Tomine smrti, a prisustvovalo joj je skoro hiljadu ljudi. Projekcija je održana u najvećoj sportskoj dvorani u gradu, a osim glumačke i autorske ekipe prisustvovale su joj Tomina supruga Gordana i ćerka Žaklina.

Svi oni su polaganjem cveća na spomenik u centru grada još jednom odali poštu „umetniku koji je bio satkan od ljubavi i tuge“, dok su se sa razglasa širile njegove dobro poznate melodije.

- Uzbuđeni smo jer smo u Leskovcu, u gradu gde je Toma ponikao. Drago mi je da i posle 30 godina njegovo delo živi. To je pravi pokazatelj da je publika prepoznala tu emociju koja je i nas vodila. Mislim da bi Toma bio ponosan na ono što smo napravili. Slava Tomi Zdravkoviću – kazao je Željko Joksimović.

Reditelj Dragan Bjelogrlić umalo nije zaplakao kada je govorio pred Tominom figurom u prirodnoj veličini.

- Nije bilo lako napraviti film o ovom pesniku duše i tuge. Kada mi je Željko predložio da radimo film o Tomi, iako nisam poznat po tome da odmah kažem da, iste sekunde sam rekao – Radimo! - Nisam ni znao šta nas čeka. Ušli smo u jednu avanturu i delikatan posao. Prepustili smo se, zaplovili i evo plovimo i danas – istako je Bjelogrlić.

Ekipu filma primio je i gradonačelnik Goran Cvetanović. Lokalna samouprava je finansirala sve troškove premijere, pa su ulaznice Leskovčanima podeljene besplatno, kao i knjige o Tomi koje je svaki posetilac dobio na poklon.

- Našim sugrađanima na godišnjicu Tomine smrti pružamo priliku da pogledaju film o njegovom životu i to u gradu gde je napravio svoje prve korake. Svojim kompozicijama je ostavio veliki trag, a na nama je da se spremimo za mnogo divnih emocija koje ovaj film i Tomine pesme bude – rekao je Cvetanović, dok je glumica Tamara Dragičević, koja glumi Silvanu Armenulić, poručila da su svi presrećni što su, posle mnogo premijera u gradovima Srbije i regiona, sada u Tominom gradu „što je jedna posebna emocija“.

BONUS VIDEO - 30 GODINA OD SMRTI TOME ZDRAVKOVIĆA: Porodica i prijatelji se okupljaju na centralnom groblju

 

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVAKO DANAS IZGLEDA KAFANA KOD MAČKA: Ovde su snimane nezaboravne scene serije Porodično blago (VIDEO)