OMAŽ TOMI I TOZOVCU: Željko Joksimović objavio spot za pesmu "Ponoć" iz filma "Toma"

V.N.

14. 09. 2021. u 07:53

PESMA "Ponoć", koju je Željko Joksimović, u saradnji sa pokojnim Predragom Živkovićem Tozovcem, napisao za film "Toma", posvećen velikanu narodne muzike Tomi Zdravkoviću, dobila je spot, koji je juče objavljen na "Jutjubu", u produkciji "Minakorda".

ОМАЖ ТОМИ  И ТОЗОВЦУ: Жељко Јоксимовић објавио спот за песму Поноћ из филма Тома

DRUGARI Toma Zdravković, Vlada Ordagić i Predrag Živković Tozovac na svirci u Sutomoru, u leto 1983., Foto Fejsbuk/Tomislav Toma Zdravković

Joksimović i Tozovac su zajednički uradili i muziku i tekst, aranžman je Željkov, a pesmu je odsvirao orkestar Ace Sofronijevića. "Ponoć" u filmu izvode glavni junaci, Toma i Silvana Armenulić (Milan Marić i Tamara Dragičević), ali ih glasovno "pokrivaju" Aco Pejović i Suzana Branković.

Već nedeljama vlada veliko interesovanje za ovu numeru koja, kako mnogi kažu, "svima zvuči poznato, a ne mogu nigde da je pronađu". Publika je, međutim, do sada mogla da čuje samo delove pesme tokom projekcija filma na festivalima u Sarajevu i Nišu.

Foto V. Danilov

- Kada sam počeo da komponujem, u glavi sam imao refren, ali sam, ipak, dugo razmišljao ko bi mogao da napiše ostatak teksta - otkriva Joksimović.

- Na pamet mi je pao u tom trenutku samo Tozovac, imajući u vidu da je on i pisao za Silvanu. Zahvaljujući Mimi, Tozovčevoj supruzi, za dva sata usred korone, putem telefona smo zajednički završili ovu pesmu, baš onako kako verujem da bi je doneo i sam Toma.

Žao mi je što Tozovac nije sad sa nama da čuje i uživa. Verujem da su i pesma i film naš poklon i naklon vrsnim umetnicima poput Tome i Tozovca, koji su nas zadužili svojom umetnošću i inspirisali nas na ovakvu muziku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!