POSTALA MILIJARDERKA: "Forbs" proglasio Rijanu najbogatijom pevačicom - evo šta joj donosi najveće prihode

Novosti onlajn

05. 08. 2021. u 08:31

KAKO je objavio "Forbs", pevačica Rijana je zvanično postala milijarderka zahvaljujući svom brendu "Fenty" koji objedinjuje kozmetičke proizvode, kao i donji veš, a nedavno je najavila i izlazak parfema u okviru iste linije.

ПОСТАЛА МИЛИЈАРДЕРКА: Форбс прогласио Ријану најбогатијом певачицом - ево шта јој доноси највеће приходе

Foto: Printskrin/Jutjub

Rijana je postala slavna zahvaljujući svojoj muzici, nakon čega se okušala u glumi te je pokrenula brend donjeg veša koji sada vredi 1,7 milijardi dolara, procenjuje "Forbs".

Takođe objavili su i da je postala "najbogatija pevačica na svetu i da je iza nje Opra Vinfri, najbogatija voditeljka".

Uočeno je da je većina njenog bogatstva dolazila iz nemuzičkih poslova, uglavnom od njenih brendova "Fenty Beauty" i "Savage x Fenty".

Rijana, koja je poznata po svojim pesmama "Umbrella", "Only Girl" i "Work", jedna je od najprodavanijih muzičkih umetnica svih vremena. Ima devet nagrada Grammy, 13 američkih muzičkih nagrada i 12 Billboard muzičkih nagrada.

U poslednje vreme skrenula je pažnju s muzike i fokusirala se na svoj bjuti brend.

Fenty Beauty, u kojem Rijana deli vlasništvo sa francuskim luksuznim konglomeratom LVMH, pokrenut je 2017. godine i bio je hit već u prvoj godini postojanja te je donosio više od 550 miliona dolara godišnje prema "Forbsu".

Foto: Printskrin/Jutjub

"Savage x Fenty", koji je pokrenut 2018. godine i zajedničko je ulaganje s "TechStyle Fashion Group" (Rijana ima 30% vlasničkog udela), prikupio je 115 miliona dolara finansiranja ranije ove godine, čime je vrednost brenda dostigla milijardu dolara. Plan je da se sredstva iskoriste za otvaranje prodavnica"Savage x Fenty".

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna