SERIJA PROVALNIH KRAĐA U DERVENTI: Pokrali pazare, motorne testerre, trimere, auto delove

N. Đurić

13. 05. 2021. u 23:59

POLICIJA traga za, najverovatnije, više lopova koji su u noći između utorka i srede izvršili seriju teških provalnih krađa u derventske radnje, čiji su vlasnici ojađeni za ukupno više od 15.000 maraka, saznaju „Novosti“.

СЕРИЈА ПРОВАЛНИХ КРАЂА У ДЕРВЕНТИ: Покрали пазаре, моторне тестерре, тримере, ауто делове

Foto O. Matavulj

Iz dobojske policijske uprave su naveli da policijski službenici PS Derventa preduzimaju „potrebne mere i radnje u cilju pronalaska jednog lica ili više njih koja su u toku noći izvršila tri krivična dela-teška krađa“.

-Policijskoj stanici Derventa u sredu je prijavljeno da je izvršena provala u jednu poljoprivrednu apoteku odakle su otuđene motorne testere, trimeri, novac i drugi predmeti. Istog dana Policijskoj stanici Derventa prijavljeno je da je izvršena provala i u dva trgovinska objekta u Derventi, odakle je otuđen novac-saopšteno je danas iz Policijske uprave Doboj.

Kako „Novosti“ saznaju, prva na meti lopova, od svetiri radnje u gradskom naselju Lug, našla se Poljoprivredna apoteka „Lug Petrol“, iz koje su lopovi, uz motorne pile, trimere, kosačicu i druge predmete, pokupili i pazar. Prema prijavi vlasnika, pričinjena mu je materijalna šteta od oko 5.000 maraka.

Vlasnik „Elektrona“, prodavnice bele tehnike, kućanskih i drugih aparata, zasad je uočio i prijavio krađu oko 180 maraka.

Treća teška krađa prijavljena je iz trgovine za prodaju auto delova „SiM Impeks“, gde je vlasnik u pazaru i auto delovima pokraden za ukupno čak 10.000 maraka.

-Očito da je reč o dobro izvežbanoj lopovskoj družini, koja je, vešte provale u objekte, imala logistiku, i najverovatnije takozvane tipere. O svemu je obavešteno i Okružno javno tužilaštvo Doboj koje se izjasnilo da je reč o krivičnim delima teških krađa-kazuje naš izvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna