ĐURĐEVIĆU GODINU DANA ZATVORA: Osuđen zbog pomaganja Čamberu nakon ubistva navijača Duška Savanovića

O. MATAVULj

07. 05. 2021. u 13:12

OKRUŽNI sud u Banjaluci osudio je Milana Đurđevića (43) iz Laktaša na godinu dana zatvora zbog pomaganja Daliboru Čamberu nakon ubistva navijača FK "Borac" Duška Savanovića (24) i ranjavanja Alekse Babića (22).

ЂУРЂЕВИЋУ ГОДИНУ ДАНА ЗАТВОРА: Осуђен због помагања Чамберу након убиства навијача Душка Савановића

Foto: Novosti

Đurđević je početkom sedmice priznao krivicu za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, čime se odrekao prava na suđenje.

Zločin se dogodio u novogodišnjoj noći 31. decembra prošle godine na benzinskoj pumpi "NIS Petrol" u Trnu kod Laktaša. U presudi se navodi da je na parkingu pumpe došlo do sukoba optuženih sa Savanovićem i Babićem.

Tokom obračuna Čamber je izvadio pištolj "CZ" kalibra 9 milimetara para i ispalio hitac u zadnji levi točak "mercedesa GLK 220". Babić i Savanović automobilom su pokušali da se udalje, ali ih je Čamber zaustavio. Kada je Babić izašao iz vozila Čamber je prema njemu ispalio hitac, pogodivši ga u levo stopalo, da bi potom krenuo za njim. U tom trenutku Savanović šakom udara Čambera, koji pada na pod i iz ležećeg položaja ispaljuje treći hitac u leđa Savanoviću. Mladić je zadobio prostrelnu ranu karlice i trbuha, što je dovelo do unutrašnjeg krvarenja usled čega je preminuo u UKC RS.

Nakon zločina Đurđević je automobilom "merdeces C klase" odvezao Čambera s mesta zločina kako bi mu pomogao da prikrije pištolj i druge tragove. Đurđevićeva odbrana je u završnoj reči tvrdila da je Čamber prethodno uperio pištolj u njega, te da ga je odvezao kući u strahu za svoj život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili