STIŽE PREKO 30.000 RUSKIH VAKCINA: Republika Srpska dobija kontigent "Sputnik V" za imunizaciju

R. S

07. 04. 2021. u 15:21

MINISTAR zdravlja RS Alen Šeranić najavio je danas da će ove sedmice u Republiku Srpsku stići kontigent ruske vakcine "sputnjik V", a očekuje da će doći preko 30.00 doza.

СТИЖЕ ПРЕКО 30.000 РУСКИХ ВАКЦИНА: Република Српска добија контигент Спутник В за имунизацију

Foto Tanjug

 - Kako se koji proizvođači javljaju, tako i prenosimo informacije. Da li sam zadovoljan - nisam, da li su građani zadovoljni - nisu. Svaki dan kontaktiramo, zovemo i proizvođače i dobavljače, kao bismo što pre obezbedili vakcine - rekao je Šeranić.

Šeranić je danas ocenio da su 15 - dnevne mere koje je donosio Republički štab za vanredne situacije  "dale rezultate", a od ove sedmice je došlo do liberalizacije mera i postepenog otvaranja određenih delatnosti.

Šeranić je poručio i da o republičkim merama ne treba puno polemisati, te da ih ne treba koristiti za "politička prepucavanja".

 - Molim sve da se izdignu iznad političkih prepucavanja jer ljudi nam umiru - dodao je Šeranić.

On je istakao i da je urađena treća reorganizacija Univerzitetsko - kliničkog centra RS u Banjaluci, da je ubačeno 100 do 150 novih kreveta, i napravljena nova tri sistema za trijažu po spratovima.

Generalni direktor UKC RS Vlado Đajić kazao je danas da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi jedna porodilja priključena na veštačka pluća, a da se porodila pre sedam dana.

 - Ovde je porodilja na veštačkim plućima, sa neizvesnim ishodom, a koja se porodila pre sedam dana. Ovde je i 400 pacijenata koji se bore za vazduh i svi su uplašeni i neizvesno je kako će proći njihov ishod lečenja - kazao je danas Đajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju