RADOST ZA MIJATOVIĆE IZ UGLJEVIKA: Poslanik i odbornici DNS novčano pomažu devetočlanoj porodici (FOTO)

V. MITRIĆ

23. 03. 2021. u 18:45

PREDSEDNIK Demokratskog narodnog saveza Nenad Nešić posetio je devetočlanu porodicu Mijatović iz Ugljevika kojo će da uputi pola poslaničke plate za ovaj mesec.

РАДОСТ ЗА МИЈАТОВИЋЕ ИЗ УГЉЕВИКА: Посланик и одборници ДНС новчано помажу деветочланој породици (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

U njegovom društvu koda Mijatović bili su i potredsednik DNS- Radislav Jovčić kao i odbornici DNS iz Bijeljine Miloš Stannišić i Savo Popić koji će od odborničkog dodatka izvojiti pare za ovu porodicu.

- Prilikom gostovanja na jednoj televiziji otac porodice me pozvao da dođem kod njih. Smatram da ovakve porodice treba da imaju podsticaj jer one predstavljaju najveće blago Republike Srpske - objasnio je Nešić razlog posete. - Često me pitaju šta fali Republici Srpskoj, a ja smatram da joj falE da političari treba da skinu svoje oči sa profila, da zaborave svoje automobile, helikoptere, da vide ovakve ljude i da im daju podršku. Videvši ovu porodicu ohrabren sam, jer sa malo para ovi roditelji odgajaju ovako divnu decu. Majka nema posao i to me je obeshrabrilo, i žalosno što je rukovodstvo Rudnika i termoelektrane iskoristilo ovu ženu, jer su je u toku predizborne kampanje zaposlili i onda poslali kući.

Nešić je poručio da ova majka sedmero dece ne treba da radi,nego njoj Republika Srpska treba da obezbedi dostojan život. Jer ono što je ona uradila je nešto najviše što se može uraditi  narod i Srpsku.

Dragana Mijatović, majka sedmero maloletne dece zahvalila je Nešiću na podršci i rekla da pored plate supruga ova porodica prima i dečji dodatak od 140 KM.

Foto: V. Mitrić

- Suprug radi a plata mu kasni četiri meseca. Borimo se da decu izvedemo na pravi put da završe školu - kaže Mijatovićeva. - Završila sam školu za vaspitača u Berlinu ali za mene, i pored toga, nema posla u Ugljeviku. Tražila sam posao i uvek sam dobijala odgovor da nema mesta. Radila sam samo dva meseca na Rudniku i termoelektrani i nakon toga, kada mi je ugovor istekao, poslana sam kući.

Otac porodice, Slaviša Mijatović, zaposlen je u lokalnom domu zdravlja. Učesnik je odbrambeno-otadžbinskog rata u kojem je i ranjen.

- Pozvao sam Neneda Nešića, kada je gostovao na jednoj televiziji, da mu se zahvalim jer je rekao da Udruženja sa porodicama sa četvoro i više dece ne treba da smatramo socijalnim kategorijama nego ponosom Republike Srpske, i dogovorili smo posetu - objasio je Mijatović.

Foto: V. Mitrić

On je zamolio sve političare da krenu u realnu budućnost, te da su deca budućnost Republike Srpske.

- Ne kukam i ne tražim milostinju, za decu živimo, porodica je osnov svakog društva - rekao je Mijatović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju