POMOĆ PORODICAMA: Grad Beograd isplatio nadoknadu za roditelje trojki, četvorki i duplih blizanaca, a stigle i jelke

M. S. - S. V.

26. 12. 2020. u 06:20

RODITELjIMA trojki, četvorki i duplih blizanaca juče je isplaćena finansijska pomoć.

ПОМОЋ ПОРОДИЦАМА: Град Београд исплатио надокнаду за родитеље тројки, четворки и дуплих близанаца, а стигле и јелке

Foto: Beoinfo

Za decu predškolskog uzrasta isplaćuje se prosečna mesečna zarada, odnosno 72.344 dinara. Ukolika su deca osnovnoškolskog uzrasta, dobijaju dve prosečne zarade, odnosno 144.688 dinara, i tri prosečne zarade, odnosno 217.032 dinara, ukoliko su deca srednjoškolskog uzrasta.

U susret predstojećim praznicima, tri ustanove socijalne zaštite u Beogradu - Prihvatilište za odrasla i stara lica, Prihvatilište za decu i Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj - dobile su novogodišnje jelke.

- Raduje nas što iz godine u godinu imamo sve više dece. Ove godine imamo sedam porodica, 21 dete više nego prošle, i nadam se da će se taj trend nastaviti i u budućnosti. Zahvalni smo Gradu Beogradu što svake godine obezbeđuje sredstva da podržimo ove porodice i što smo u prilici da deci i roditeljima na ovaj način ulepšamo predstojeće praznike - rekla je Zorica Pavlović, direktorka Centra za socijalni rad.

Kako je obrazložila Nataša Stanisavljević, sekretarka za socijalnu zaštitu, materijalnu podršku u 2020. dobilo je 111 porodica sa ukupno 349 dece. Od toga 95 porodica sa trojkama, odnosno 285 dece, jedna porodica sa četvorkama, odnosno četvoro dece, i 15 porodica sa duplim blizancima, odnosno 60 dece.

Novogodišnje jelke su im, kao lični poklon, darivali Goran Vesić i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Foto: Beoinfo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!