HOĆEMO DA RADIMO: Protest ugostiteljskih radnika i zanatlija u Modriči

V. Blagojević

22. 03. 2021. u 20:01

VLASNICI ugostiteljskih objekata, frizeri i muzičari i druge znatlije kao neformalna grupa građana putem svoje fejsbuk grupe organizovali su danas mirno okupljnje kako bi iskazali svoje nezadovljstvo zabranom rada i poslednjim merama Kriznog štaba RS.

ХОЋЕМО ДА РАДИМО: Прoтест угoститељских рaдникa и зaнaтлиja у Moдричи

Foto: V. Blagojević

Tim merama je preko sto porodica ostalo bez bilo kakve zarade za život rečno je na mirnom protestu.

-Onemogućavaju nam da radimo da zaradimo sebi za život. Ovim činom su ugrožena naša osnovna ljudska i Ustavna prava a to je parvo na rad. Mi samo to tražimo i zato smo tu. Spontano smo se okupili, da iskažemo svoj gnev i nezadvoljstvo što nam se zabranjuje da radimo. Na taj način dovode nas u situaciju da nemamo od čega živeti. Mi nemamo drugi izbor osim da dođemo ovde na trg da protestujemo i u sardnji sa opštinom da pokušamo da nađemo rešenje- ogorčen je Miroslav Drinić vlasnika kafića „Arena“ u Modriči.

Pored ugostitelja nezadovoljni su i frizeri i muzičari. Modrički frizer Dragan Lukić traži od Republičkog kriznog štaba da nađe jedno lice koje je zaraženo u frizerskom salonu.

-Nas stalno kontrolišu, svi se maksimalano pridržavamo propisanih mera. I pored toga neki drugi rade, a nas zatvaraju jer smo mi neka opasnost. Neverovanto je što ne daju da normalno radimo. Pokrećem sam svoj biznis da ne bi bio na birou, da bih imao od čega da živim, a onda moraš da se boriš da bi radio. To nema nigde, zašto nam to radite - pitse modrički frizer Dragan Lukić.

Foto: V. Blagojević

Sedamdesetak ugostitelja i zanatlija nakon mirnog okupljanja na centralnom trgu u Modriči, prošetali su do zagrade opštine. Pred nezadovoljne radnika izašo je načelnik Jovica Radulović sa saradnicima. U razgovoru sa načelnikom opštine dogovreno je da se zajednički utvrde zaključci i predolozi za izlazak iz ove situacije koji će se uputiti Kriznom štabu Srpske.

-Ovaj protest je opravdan, jer i ja mnoge mere ne razumem. Mi šaljemo dopise u Vladu i Krizni štab Srpske da na pojasne ali niko ne odgovara. Zovemo predsednika Vlade i ministre da dođu u Modriču, neće. Predlažem da zajednički utvrdimo ciljeve i zahteve i da to uputimo Vladi- rekao je Radulović ispred zagrde opštine okupljenim ugostiteljima i znatlijama.

Na sednici kriznog štaba opštine Modriča, formirana je radna grupa od prestavnika opštinske vlasti i nezadovljnih radnika koja treba da za dan dva utvrdi zahteve i pošalju ih Vladi RS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!