POČELA IMUNIZACIJA SVIH GRAĐANA U MODRIČI: Velika zaintresovanost starijih od 65 godina (FOTO)

Vid Blagojević

22. 03. 2021. u 19:12

U KINO Sali modričkog Srpskom kulturnog centru danas je počela vakcinacija zainteresovanih građana. Vakcinaciju su obavljaju radnici Doma zdravlja Modriča.

ПОЧЕЛА ИМУНИЗАЦИЈА СВИХ ГРАЂАНА У МОДРИЧИ:  Вeликa зaинтрeсoвaнoст старијих од 65 година (ФОТО)

Foto: V. Blagojević

U ovom trenutku je velika zaintresovanost građana treće životne dobi.

Danas je vkacinom Sputnjiv vakcinacibisano 60 građana Modriče starijih od 65 godina. Prvi građanin koji je po svom izboru primo vakcinu je danas bio je 75-godišnji Ostoja Panić. Penzioner, narušenog zdravlja u invalidskim kolicima. Nije krio zadovoljstvo što je vakcinisan.

- Osećam se dobro. Od kako se pojavila pandemija, ne osećam nikakve probleme, ali za svaki slučaja želio sam dase što pre da vakcinišem. BVolje odmah nego nešto čekati pa kada bude nešto onda kuku meni, pozivati se na sreću i molit se Bogu - rekoa je posle vakcnsanj strina Osotja Panić.

Modrički Dom zdravlja obezbedio je dovljan broj vakcina koje će stizati u etapama.

Medicinski radnici osposobljeni su za rad na vakcinaciji. Ono što je važno za građane nema nikavog čekanja, a u ovom trenutku evidentirano je 600 građana starijih od 65 godina koji žele dobiti vakcinu.

Foto: V. Blagojević

Ostoja Panić prvi primio vakcinu

-Napravljena su četiri punkta sa četiri lekara porodične medicine i prvog dana izvršena je vakcina 60 pacijenata. Imamo veliki broj prijavljenih pacijenata za vakcinaciju koji su stariji od 65 godina. Što se tiče epidemiološke situacije u našoj lokalnoj zajednici ona je slična kao i u ostalim delovima Republike Srpske, nepredvidiva - naglasio je Darko Stefanović direktor Doma zdravlja u Modriči

Načelnik opštine Jovica Radulobić posjetio je Kino salu koja je uređena po Kovid standardima i izrazio nadu da će Modriča i modričani pobijediti pandemiju

- Iskreno se nadam da smo danas napravili prvi korak, uz podršku republičkih institucija, u suzbijanju pandemije. Sa medicinskog aspekta sam obavešten od lekara i medicinskog osoblja da je to proces koji će u narednom periodu pokušati doći do svakog stanovnika opštine Modriča. U skladu sa planranim nabavkama vakcina i ozbiljnim odnsom građan prema svom zdravlju nadam se da ćemo suzbiti pandemiju - optimista je načelnik Radulović.

Vakcinacija je besplatna a Modrča je među prvim opštinama u Srpskoj počela vakcinaciju stanovištva. U prvoj fazi realizovana je vakcinacija 58 medicinskih radnika u Sremskoj Mitrovici u Srbiji, a zatim 108 korisnika staračkih Domova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)