SKUPŠTINA BANJALUKE PRED OTKAZIVANJEM: Gradski budžet doveden u pitanje, Stanivuković apelovao da se sednica održi

R.S.

22. 03. 2021. u 16:11

SKUPŠTINA grada Banjaluka koja je zakazana za 25. mart, naverovatnije će biti otkazana, što bi moglo da stvori finansijske probleme u najvećem gradu Republike Srpske zbog neusvajanja budžeta.

СКУПШТИНА БАЊАЛУКЕ ПРЕД ОТКАЗИВАЊЕМ: Градски буџет доведен у питање, Станивуковић апеловао да се седница одржи

Foto: GU Banjaluka

Gradonačelnik Banjaluke  Draško Stanivuković je najavio da će se sutra na kolegijumu razmatrati odgađanje sednice Skupštine grada, te apelovao da se to ne radi, jer Banjaluka u tom slučaju neće dobiti budžet do juna, a već u aprilu će biti dovedene u pitanje plate zaposlenih u gradskoj administraciji, socijalna i davanja za Dom zdravlja...

- Ako treba da se sednica Skupštine grada održi u dvorani Borik, da sedimo na 50 metara udaljenosti, da dođe manji broj odbornika, smanji dnevni red... Odgađati budžet do juna, znači da vodovod, kanalizaciju, i puteve, možemo graditi tek u julu. Molim sve da se dozovu pameti - rekao je Stanivuković.

Danas je održana i sednica Gradskog štaba za vanredne situacije gde je konstatovano da je situacija u ovom gradu teška i izazovna, a protekle sedmice, u odnosu na sedmicu ranije, broj zaraženih virusom korona je povećan za oko 26 odsto.

Direktorka Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović je istakla da je zdravsteni sistem došao do granica izdržljivosti. Ona je navela da je u protekla 24 sata pregledano oko 500 pacijenata sa povišenom temperaturom i respiratornim tegobama.

- Veliki je pritisak na kovid  ambulantu, pa se uvodi i četvrti tim - rekla je Todorović.

Ona je najavila da će Banja Slatina biti pretvorena u kovid bolnicu i da će se razmotriti uključivanje zdravstvenih radnika iz privatnih ambulanti u pomoć zdravstenom sistemu Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!