U BIJELJINI POGORŠANA SITUACIJA: U bolnicama na lečenju 62 pacijenta, na respiratorima 13 osoba

V.M.

17. 03. 2021. u 17:46

NA LEČENjU u kovid bolnicama je 62 bolesnika, od kojih dve trećine ima tešku kliničku sliku. Na respiratoru je 13 obolelih, a 30 je na kiseoničkoj terapiji. U toku jučerašnjeg dana bilo je šest prijema, rekao nam je profesor dr Zlatko Maksimović, direktor OB “Sveti vračevi” u Bijeljini.

У БИЈЕЉИНИ ПОГОРШАНА СИТУАЦИЈА: У болницама на лечењу 62 пацијента, на респираторима 13 особа

Foto: V.M.

Na sastanku Kriznog štaba bolnice ocenjeno je da se stanje u kovid bolnicama ne stabilizuje, s obzirom da je broj prijema i dalje visok, kao i da su među obolelima sa teškom kliničkom slikom sve češće mlađe osobe. Trenutno najmlađi bolesnik u kovid bolnici  je 1987. godište.  

U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano 43 nova slučaja pozitivnih na virus korona, što je više od 60 odsto od ukupnog broja testiranih.

- Epidemiološka situacija je veoma nepovoljna sa tendencijom pogoršanja i zahteva ozbiljnije angažovanje kompletne društvene zajednice na suzbijanju daljeg širenja infekcije.Apelujemo na sve da se striktno pridržavaju propisanih mera zaštite od virusa korona, jer samo odgovornim ponašanjem svakog pojedinca možemo sprečiti dalje pogoršanje epidemiološke situacije u našem gradu -poručeno je sastanka Kriznog štaba bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!